Mehedinţi: Jandarmii au prezentat bilanțul pe 2017

Autori


Sala Palatului ,,Theodor Costescu” din municipiul Drobeta Turnu Severin a găzduit, vineri după-amiază, ședinta de ,,Evaluare a activităţii desfăşurate și a rezultatelor obținute de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Mehedinţi în anul 2017”.

În prezenta invitaților, autorităților publice locale și reprezentanţilor structurilor cu care Jandarmeria Mehedinţi cooperează pentru îndeplinirea misiunilor specifice au fost prezentate sintetic, activitățile organizate, misiunile executate si rezultatele obținute în perioda analizată, precum și principalele direcții de acțiune pentru anul 2018.

Pentru asigurarea unui climat de normalitate cu ocazia desfășurării unor manifestări și adunări cu public numeros, structurile Jandarmeriei Mehedinţi au executat un număr de 635 misiuni de asigurare a ordinii publice. Pe segmentul de menținere a ordinii si siguranței publice, Inspectoratul a participat la un număr de 8896 misiuni de menţinere (555 independente, 8341 misiuni executate în sistem integrat), în care au fost angrenati 12589 jandarmi. Pe timpul misiunilor desfăşurate, au fost constatate 178 fapte de natură penală (91 constatate în mod independent, cu 74 de autori identificați și 87 în cooperare cu Poliția, fiind depistati 83 autori). Au fost aplicate un număr de 1585 sancţiuni contravenţionale, ce au constat în 1003 amenzi contravenţionale şi 582 avertismente.

În ceea ce privește paza și protecția instituţională, supravegherea şi ordinea publică în zona obiectivelor din competenţă, s-a asigurat paza unui număr de 24 obiective, fără a fi înregistrate evenimente negative sau situaţii de penetrare a obiectivelor sau a dispozitivelor de pază şi protecţie. Au fost organizate şi s-a asigurat paza unui număr de 37 transporturi de valori, 24 transporturi speciale şi 758 transporturi de corespondenţă clasificată.

O atenție deosebită a fost acordată activității de prevenire si combatere a faptelor antisociale, în perioada analizată fiind desfăşurate un număr de 190 activităţi de prevenire dintre care 3 acţiuni de prevenire şi combatere a consumului de droguri, ce au fost executate în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Mehedinţi, 70 de actiuni de prevenire a violenței în scoli, 108 actiuni de prevenire a faptelor antisociale și a criminalității stradale, precum și 9 actiuni pe linia prevenirii violenței în sport în apropierea arenelor sportive.


La nivelul inspectoratului s-au primit spre executare un număr total de 770 mandate de aducere, 240 mandate fiind materializate prin însoţirea persoanei la instanţa de judecată, iar 530 mandate s-au materializat prin întocmirea de procese verbale. Mandatele de aducere au fost executate în 42 de localități.

În baza planurilor de colaborare/cooperare încheiate cu alte instituții pe diferite domenii de interes, au fost executate un număr de 200 acţiuni (cu Poliţia, executori judecătoreşti, structuri M.AI., organele care gestionează activitatea silvică, etc), în executarea cărora au fost implicați un număr de 726 jandarmi.

Principalele directii de acțiune stabilite pentru anul 2018 vizează creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului prin întrebuinţarea eficientă a structurilor de ordine publică, mentinerea la cel mai înalt grad a capacității operaționale si de interventie, dezvoltarea si optimizarea mecanismelor de cooperare interinstituțională, menținerea unui suport logistic care să permită susținerea structurilor operative și atingerea obiectivelor propuse, asigurarea transparenței și deschiderii către mass-media și societatea civilă.Comenteaza acum

Alte stiri

17 noiembrie 2018

Mehedinți: Incendiu în localitatea Gemeni

Incendiul din licalitatea Gemeni se manifesta la o anexa gospodareasca pe o suprafata de circa 40 de metri latrati. Din cauza incendiului produs, o persoana in varsta de 42 ani a suferit arsuri de gradul 2/3 la membrele superioare si

Sumarul ediției de sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Top