21.2 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinţiMehedinţi: Două incendii stinse de pompieri şi nouă persoane transportate la spital în ultimele 24 de ore

Mehedinţi: Două incendii stinse de pompieri şi nouă persoane transportate la spital în ultimele 24 de ore

Pompierii din cadrul ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru stingerea a două incendii izbucnite la gospodării particulare şi pentru acordarea primului-ajutor medical calificat unui număr de nouă persoane cu afecţiuni medicale.

Unul dintre incendiile izbucnite la gospodării, a izbucnit în jurul orei 16.00, în localitatea Poroina Mare. La faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri cu o autospecială de intervenţie cu apă şi spumă din cadrul Staţiei Vânju Mare, care a intervenit pentru stingerea incendiului ce se manifesta  la o anexă gospodărească. Incendiul a cuprins acoperişul bucătăriei, construit din lemn cu învelitoare din ţiglă, pe o suprafaţă de cca. 70 mp, mobilier, tâmplărie din lemn, un televizor şi materiale textile.Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic provenit de la un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din jur.

Cel de-al doilea incendiu, la care au fost solicitaţi pompierii, a izbucnit în jurul orei 20.00, la o gospodărie din localitatea Dudaşul Cerneţiului, comuna Şimian. Pentru stingerea incendiului, ce se manifesta la o casă de locuit, au intervenit două autospeciale cu apă şi spumă din cadrul  Detaşamentului Drobeta Tr. Severin. Intervenţia pompierilor a limitat extinderea incendiului, astfel încât acesta nu a cuprins decât cca. 0,5 ml grindă din lemn şi cca. 0,5 mp spumă poliuretanică. Şi în acest caz, cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost efectul termic provenit de la un coş de evacuare a fumului, care nu era protejat faţă de materialele combustibile din apropierea acestuia.

Tot în ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit şi pentru transportul unei persoane supraponderale, cu afecţiuni medicale, din locuinţa situată într-un bloc de pe str. Eroii de la Cerna,  municipiul Dr.Tr.Severin,  până la ambulanţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS