16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljUnele artere ale Craiovei sunt „pavate“ cu gropi

Unele artere ale Craiovei sunt „pavate“ cu gropi

Strada Poieni din cartierul craiovean Lascăr Catargiu,  plină de gropi (FOTO: Claudiu Tudor)
Strada Poieni din cartierul craiovean Lascăr Catargiu,
plină de gropi (FOTO: Claudiu Tudor)

Străzile Tismana și Poieni din cartierul craiovean Catargiu sunt pline de gropi adânci de zeci de centimetri care ocupă toată partea carosabilă și pe care localnicii nu mai au cum să le ocolească. Oamenii mai spun că autoritățile nu fac nimic și că ei au adus criblură și covor asfaltic decapat de pe alte străzi ca să umple gropile.
Dacă ar fi să ne luăm după datele de la Primăria Craiova (Anexa 6, Situația privind aleile, străzile, podurile și parcările din Craiova în anul 2015 la HCL privind aprobarea planului de analiză și acoperire a riscurilor pentru Municipiul Craiova), strada Poieni ar fi pavată cu piatră cubică și balast, iar strada Tismana figurează ca fiind pavată cu bolovani de râu, pământ și decapaj. În realitate, pe strada Poieni nu este nici urmă de piatră cubică, iar în privința balastului, locuitorii de aici spun că au plătit și au astupat singuri gropile de pe stradă cu pietriș. „De când locuiesc eu aici, de 15 ani, așa arată. Strada nu este asfaltată, este plină de gropi. Am adus noi și ceilalți vecini pietriș, criblură și am pus acolo unde sunt gropi, dar cu timpul s-a dus și această piatră, s-a mai săpat pe la gurile de apă și canal și acum strada este groapă lângă groapă“, spune Emilia Preotesoiu, locuitor pe strada Poieni. Strada arată mai rău decât un drum desfundat de țară.

Strada Tismana, „pavată“ în trei moduri: asfalt, piatră de râu și pământ (FOTO: Claudiu Tudor)
Strada Tismana, „pavată“ în trei moduri: asfalt, piatră de râu și pământ (FOTO: Claudiu Tudor)

„Nu vine nimeni să asfalteze. Au pus vecinii pietriș, resturi de la străzi și au întins prin gropi. Când plouă, aici nu vin nici taxiuri“, spune Maria Vlad, de pe strada Poieni.
Strada Tismana se află într-o stare mult mai bună decât strada învecinată Poieni. Pe o lungime de peste un kilometru, este jumătate pavată cu piatră de râu, un sfert este asfaltată și un alt sfert este de pământ. Oamenii au ajuns să facă haz de necaz. „Mulțumim pentru «asfaltarea» cu pietriș și resturi de asfalt, care s-a făcut înainte cu două zile de alegeri. După aproximativ două, trei săptămâni, pietrișul s-a curățat din gropi“, spune un locuitor de pe strada Tismana.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS