8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCăldura craiovenilor, la mâna SC Termo

Căldura craiovenilor, la mâna SC Termo

Rețelele Termo sunt vechi de zeci de ani
Rețelele Termo sunt vechi de zeci de ani

Sezonul rece bate la ușă și Termo promite craiovenilor că nu vor avea probleme cu căldura. Aflat în stare de insolvență, operatorul local se pregătește de iarnă, când va trebui să furnizeze apă caldă și căldură pentru peste 61.000 de apartamente din Craiova. Furnizorul de căldură al orașului a pus punct debranșărilor de la sistemul centralizat pentru acest an, după ce a înregistrat 1.737 de solicitări.
„Începând cu data de 01.09 2016, cererile de deconectare care se primesc rămân să fie reanalizate și luate în considerare ca și preaviz după încheierea sezonului de încălzire. Numărul de cereri care a fost înregistrat până astăzi, 22 septembrie, este de 1.737“, au declarat reprezentanții SC Termo Craiova SRL. În perioada următoare, furnizorul local își va testa rețelele, în care, în ultimii ani, s-a investit din ce în ce mai puțin. „Începând cu data de 3 octombrie se face încărcarea instalației, a rețelelor până la consumatori, iar ulterior o să facem și probe tehnice, pentru că sunt și probe de presiune și probe la cald. Adică introducem pe rețele o cantitate mai mică de agent termic, ca să vedem cum se comportă din punct de vedere mecanic conductele la fenomenul de contractare-dilatare. Probele tehnice debutează cu umplerea instalației, cu aerisirea lor, și se face lucrul acesta în mod eșalonat, pe cartiere, pe blocuri de locuințe arondate pe punctele termice, deci nu toată Craiova odată. Noi vom lua legătura cu asociațiile de proprietari, iar ei au obligația să-i înștiințeze pe proprietari. Umplerea instalației se va face gradat, până în momentul în care este plină, și este ținută sub control, după care vom băga și agent termic pe rețele. Toate lucrurile se fac eșalonat și noi vom anunța toate fazele probelor tehnice. Dacă se întâmplă avarii, golim rețeaua în acea zonă ca să minimizăm niște efecte nefavorabile ce se pot produce din cauza intervențiilor făcute de locatari în instalațiile proprii. Acolo unde sunt probleme ale rețelelor noastre intervenim, iar dacă sunt probleme la sistemul din bloc, asociația trebuie să rezolve problema. După ce s-au finalizat probele tehnice, dacă nu sunt îndeplinite condițiile pentru începerea sezonului de încălzire, sistemul rămâne în așteptare până în momentul în care vor fi îndeplinite condițiile de furnizare a căldurii către populație. Știm că furnizarea căldurii se va face numai în momentul în care sunt întrunite condițiile legale, adică trei zile consecutiv, între orele 18.00 și 06.00, să se înregistreze o temperatură medie a aerului exterior sub 10 grade Celsius“, au mai precizat reprezentanții SC Termo Craiova SRL.

Ajutor de încălzire

Pentru perioada sezonului rece (noiembrie – martie) pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termică persoanele singure sau familiile dacă veniturile cumulate se situează sub 1.082 lei/persoană pentru persoanele care locuiesc singure și 785 lei/persoană pentru familii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS