18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljOrchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia“, în concert la Calafat

Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia“, în concert la Calafat

Orchestra de Cameră a Filarmonicii „Oltenia“ revine la Calafat, astăzi pentru a susţine un concert extraordinar de Crăciun, pe scena Casei de Cultură, de la ora 18.30.
Programul concertului cuprinde pagini celebre din patrimonial universal al creaţiei muzicale din perioadele preclasică, clasică şi romantică, de la faimosul Canon în Re major de Johann Pachelbel şi splendida „Iarnă“ vivaldiană, la eclatantele valsuri şi polci aparţinând dinastiei vieneze de compozitori Strauss.
Sub conducerea muzicală a dirijorului Ivan Iliev, Orchestra de Cameră va prefaţa concertul cu un vals-simbol, dedicat în mod special iubitorilor muzicii din oraşul Calafat, şi anume „Valurile Dunării“ de Iosif Ivanovici.
Concertul se va încheia în acordurile festive ale unui marş emblematic atât pentru istoria militară, cât şi pentru tradiţia muzicală austriacă, compus de Johann Strauss-tatăl în 1848, spre a comemora triumful feldmareşalului Joseph Radetzky von Radetz – comandantul trupelor Imperiului Austriac în Bătălia de la Custoza – împotriva Regatului Sardiniei condus de regele Charles Albert.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS