18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestivalul-concurs „Dor de sărbători“, la a VIII-a ediție

Festivalul-concurs „Dor de sărbători“, la a VIII-a ediție

Aula „Buia“ a Facultăţii de Agronomie din Craiova va găzdui joi, de la ora 11.00, cea de-a VIII-a ediţie a Festivalului-concurs de colinde şi obiceiuri de Crăciun „Dor de Sărbători“. Evenimentul organizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu“ se bucură de participarea a 21 de grupuri de colindători din învăţământul primar, gimnazial şi liceal. Câştigătorii festivalului-concurs vor fi premiați cu 500 de lei (premiul I), 300 de lei (premiul II), 200 de lei (premiul III) şi trei menţiuni a căror valoare totală este de 300 de lei.
Concurenţii vor fi jurizaţi de profesorii de muzică Mirela Duţă şi Dana Sobaru, şi de interpreta de muzică populară, Livia Celea Streaţă.
Festivalul se va deschide cu trei formaţii speciale: formaţia „Aripi de înger“ a Liceului Tehnologic Special „Beethoven“ din Craiova, care va interpreta colinde în limbaj mimico-gestual, formaţia persoanelor private de libertate de la Penitenciarul pentru Minori şi Tineri din Craiova şi formaţia „Vestitorii“ a Şcolii Gimnaziale Speciale „Sfântul Mina“ din Craiova.
Intrarea publicului la festival este liberă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS