16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCJ Gorj a semnat recepţia la DJ 673A, Dragoteşti – Mătăsari

CJ Gorj a semnat recepţia la DJ 673A, Dragoteşti – Mătăsari

Ion Călinoiu, preşedintele  Consiliului Judeţean Gorj
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Autorităţile judeţene au recepţionat ieri, 16 decembrie, lucrările de modernizare a DJ 673A, Dragoteşti – Mătăsari. Finanţarea lucrărilor a fost asigurată din bugetul Consiliului Judeţean (CJ) Gorj şi cu ajutorul fondurilor alocate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Valoarea totală a investiţiei a depăşit 20 de milioane de lei, fără TVA.
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, lucrările au vizat reabilitarea carosabilului pe o lungime de 27,790 de kilometri. Au fost modernizate, de asemenea, nouă poduri, fiind realizate şi accesele la gospodăriile populaţiei.
Constructorul a montat indicatoare rutiere, parapete de protecţie şi a efectuat toate marcajele necesare pentru o circulaţie rutieră în bune condiţii.
„A avut loc recepţia la lucrările de modernizare a Drumului Judeţean Mătăsari – Dragoteşti. Drumul a fost finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, cu termen de punere în funcţiune în acest an. Lucrarea de investiţii a constat în reabilitarea carosabilului şi asigurarea preluării apelor pluviale prin şanţuri, reabilitarea şi repararea podurilor şi podeţelor pe acest traseu. Drumul are o lungime de 27 de kilometri“, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Alte drumuri care vor fi modernizate

„În perspectivă, va fi modernizat drumul de la Şiacu – Bolboşi – Borăscu – Calopăr – Turceni – Ioneşti, pe Programul Operaţional Regional, prins în programul de finanţare 2014 – 2020. De asemenea, este stabilit ca prioritate la pachet cu Drumul Judeţean Fărcăşeşti – Negomir – Borăscu şi Fărcăşeşti – Urdari – Turceni – Drumul Naţional 66. Vor intra şi aceste două drumuri în programele de modernizare cu fonduri europene şi va creşte gradul de reabilitare a carosabilului pe aceste trasee care sunt intens circulate, fiind vorba de localităţi mari, cu o populaţie numeroasă.
Programele de reparaţii şi reabilitare a drumurilor judeţene din Gorj vor continua şi în 2016 pe proiectele deja aprobate şi care au finanţare“, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS