22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj70 de milioane de euro pentru Aeroportul din Craiova

70 de milioane de euro pentru Aeroportul din Craiova

Consilierii județeni au aprobat ieri, în cadrul unei ședințe fulger, Strategia de dezvoltare economico-socială a județului Dolj pentru perioada 2014-2020 și, totodată, repartizarea unor sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru drumurile județene și comunale în valoare de 12.335.000 de lei.
Strategia de dezvoltare economico-socială privește activitatea județului în toate laturile și în toate compartimentele lui pe următorii cinci ani. Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a spus că aprobarea strategiei a fost grăbită de faptul că mai multe primării din județ trebuie să depună proiecte.
În cadrul ședinței, Ion Prioteasa, președintele CJ Dolj, a declarat: „Se urmăresc trei obiective: să facem un județ accesibil și atractiv pentru investitori și pentru turiști; să avem un județ cu dezvoltare durabilă cu respect față de mediul înconjurător și utilizarea eficientă a resurselor; să avem un județ cu o infrastructură de sănătate mai bună, cu un învățământ mai bun“.
Ion Prioteasa a mai precizat: „Aeroportul din Craiova este cea mai importantă investiție. În perioada următoare, vom avea de gestionat circa 70 de milioane de euro. Vom continua la Aeroportul din Craiova cu un nou terminal de pasageri de 20.000 de metri pătrați, cu o nouă platformă de staționare de peste 30.000 de metri pătrați, cu echipamente de siguranță, drumuri, iluminat. Tot în ceea ce privește infrastructura, punem bazele, încă de pe acum, la ceea ce am mai aprobat în cadrul CJ, respectiv drumurile Craiova – Cetate, Teslui – Șimnicu de Sus, Breasta, Argetoaia, Leu, Amărăștii de Jos, Giurgița – Plenița, continuarea modernizării drumului 561, Segarcea – Zăval“, a mai spus președintele CJ Dolj, făcând referire la cuprinsul Strategiei. Se va investi și în dotarea Spitalului Județean de Urgență Craiova, și în extinderea UPU. De asemenea, se vor face investiții la Ambulatoriile de la Leamna și Dăbuleni, dar și din mediul rural, în localități precum Cetate, Brabova, Plenița, Amărăștii de Jos.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS