25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjŞefi noi la Termocentralele din Turceni şi Rovinari

Şefi noi la Termocentralele din Turceni şi Rovinari

Termocentrala de la Rovinari este condusă de Iosif Chirca
Termocentrala de la Rovinari este condusă de Iosif Chirca

Complexul Energetic Oltenia a numit şefi interimari noi la două din sucursalele sale. Este vorba de Sucursala Electrocentrale de la Turceni şi Sucursala Electrocentrale de la Rovinari.
Astfel, conducerea Sucursalei Electrocentrale de la Turceni va fi condusă interimar de către Ion Pisc. Acesta fusese director general al Termocentralei de la Rovinari şi la un moment dat condusese în paralel şi sucursala de la Turceni. Ion Pisc a fost numit şef la Turceni în urma plecării din companie a fostului director Corneliu Diţescu.
De asemenea, în locul lui Ion Pisc, la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, a fost numit Iosif Chirca. „În urma încetării raporturilor de muncă ale d-lui Diţescu Corneliu, în temeiul art. 55, litera b) din Codul Muncii (cu acordul părţilor), prin hotărâri de Directorat, dl. director Ion Pisc coordonează doar activitatea Sucursalei Electrocentrale Turceni, cu delegare, până la data de 30.11.2015.
Activitatea Sucursalei Electrocentrale Rovinari este coordonată, în această pe­rioadă, de către dl. director Iosif Chirca, care are toate prerogativele unui director de sucursală“, potrivit unui comunicat de presă al Complexului Energetic Oltenia.

Cele mai mari termocentrale din România

Termocentralele de la Rovinari şi de la Turceni sunt cele mai mari din ţară şi livrează în Sistemul Energetic Naţional cea mai mare parte a producţiei de energie electrică realizată de Complexul Energetic Oltenia.
Sucursala Electrocentrale de la Rovinari funcţionează cu trei grupuri energetice şi produce cea mai ieftină energie pe cărbune din ţară, iar cea de la Turceni are în momentul de faţă în funcţiune două grupuri energetice.
Complexul Energetic Ol­­­­­­­­­­­­­­­tenia deţine şi două su­cur­­­­­sale în judeţul Dolj. Este vorba de termocentralele Işalniţa şi Craiova II. Cel care va conduce Sucursala Electrocentrale de la Rovinari va avea o misiune dificilă în următorii ani, dacă se va începe construirea grupului energetic de 600 de megavaţi, prin aport de capital chinez, prin intermediul companiei Huadian, a doua ca importanţă din China.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS