25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Stagiu Internaţional „Căutare-salvare şi Psihologie canină”

Craiova: Stagiu Internaţional „Căutare-salvare şi Psihologie canină”

În perioada 13 noiembrie (orele 17:00-21:00) – 14 noiembrie (orele 14:00-20:00) la Casa de Cultură „Traian Demetrescu” se desfăşoară cea de-a VII-a ediţie a Stagiului Internaţional „Căutare-salvare şi Psihologie canină” – marca CNCG si CdEC.

Stagiul se înscrie în calendarul evenimentelor din cadrul Organizaţiei Mondiale a Câinilor de Salvare. Anul acesta, Craiova este singurul oraş din Europa de Est unde se organizează un astfel de eveniment. Stagiul se adresează asociaţiilor şi cluburilor chinologice, şcolilor de dresaj, crescătorilor, instructorilor, arbitrilor, personalului din cadrul serviciilor publice de intervenţie în situaţii de urgenţă(SMURD, IGSU, Ambulanţa, Jandarmerie, Poliţie, Salvamont, Salvamar), ong-urilor de profil, precum şi tuturor persoanelor care doresc să se implice în activitatea de căutare-salvare.
Cei 14 cursanţi veniţi din Bucureşti, Cluj-Napoca, Deva, Hunedoara, Timişoara, Craiova şi Germania urmează un program de pregătire conform tematicii stabilite: regulamente examene IPO-R, ITC si MRT, noţiuni generale de psihologie canină, noţuni generale de pregătire pentru MRT şi ITC, (salvare de la înălţime, rapel, tiroliană, orientare, căutări pe timp de noapte etc.), noţiuni generale de prim ajutor uman şi veterinar.
Stagiul este coordonat de Liviu Ionescu, unul dintre cei trei lectori de psihologie canină din ţara noastră şi team-leader al României la Organizaţia Câinilor de Salvare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS