25.6 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova va găzdui conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării

Craiova va găzdui conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării

Expert Forum în parteneriat cu Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundaţiei Konrad Adenauer și Liderjust organizezază mâine conferința Consolidarea Statului de Drept într-un spațiu al schimbării. Evenimentul  se va derula începând cu ora 16.00 la Aula MAGNA a Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea din Craiova, Calea Bucureşti nr. 107D.
La conferinţă vor participa profesioniști cu experiență în reforma justiției. Despre „Rolul judecătorului în statul de drept” va vorbi Cristi Dănileţ,  judecător Consiliul Superior al Magistraturii; despre „Rolul Curții Constituționale în statul de drept” va conferenţia Daniel Morar,  judecător Curtea Constituțională a României.
Dan Tapalagă,  redactor șef Hotnews.ro, va avorbi despre „Ce face presa în statul de drept”, Laura Ștefan, expert anticorupție Expert Forum, va prezenta tema „Statul de drept ca o garanție pentru cetățean”, iar Alexandra Lăncrăjan, procuror Liderjust, va vorbi „Despre lideri în justiție”.
„Întrucât credem cu tărie în importanța independenței justiției, respectarea drepturilor omului și bună guvernare, vă provocăm la o discuție cu argumente pe temele propuse de profesioniști în domeniu. Vom pune toate aceste subiecte în contextul unei situații regionale tensionate, în care principiile democratice devin tot mai greu de apărat. Mai mult, vom dezbate despre soluții de consolidare a bunei guvernări într-o Românie încă nematurizată, în care cetățenia activă este mai degrabă excepția, iar cadrul legislativ și instituțional din domeniul justiției și luptei împotriva corupției sunt permanent supuse presiunilor”, spun organizatorii conferinţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS