18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljNoul turn de control al Aeroportului Craiova, inaugurat astăzi

Noul turn de control al Aeroportului Craiova, inaugurat astăzi

Turnul de control al Aeroportului Craiova
Turnul de control al Aeroportului Craiova

Turnul de control al Aeroportului Craiova a fost inaugurat oficial astăzi, în prezența reprezentanților instituției, ai Consiliului Județean Dolj, ai ROMATSA și ai Autorității Aeronautice Civile. Turnul de control a fost construit printr-o investiție a CJ Dolj, însă de dotări, instalații și mobilier s-a ocupat ROMATSA. Investiția în echipamente depășește 200.000 de euro, iar întregul proiect a avut un termen de execuție de opt luni.
Clădirea are cinci etaje și beneficiază și de un lift, turnul de control găzduind atât activitatea operațională, cât și cea administrativă.
Directorul general al ROMATSA, Ion Aurel Stanciu, a precizat că investițiile instituției pe care o conduce nu se vor opri aici. „Vreau să vă spun, în premieră, că n-o să ne oprim aici. Avem de gând să continuăm modernizarea și în viitorul apropiat și – vă spun concret -, împreună cu echipa mea, am analizat și trebuie să schimbăm anumite utilaje și echipamente: cele pentru siguranța navigației și aparatura de aducere la aterizare în condiții meteo grele”, a precizat directorul ROMATSA.

Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS