19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024

Scurte ştiri

CFR Cluj, victorioasă cu FC Copenhaga
Formaţia CFR Cluj a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (0-0), echipa daneză FC Copenhaga, într-un meci din prima etapă a Grupei K a Ligii Europa. Golurile au fost înscrise de Culio (’53) şi Traore (’75). La finalul disputei de la Cluj, tehnicianul echipei ardelene, portughezul Antonio Conceicao, a spus că formaţia sa a avut o prestaţie foarte bună, deşi a întâlnit o grupare mai puţin valoroasă. „Sunt mulţumit de prestaţia echipei. Obiectivul nostru a fost să câştigăm. A fost un joc foarte bun din partea noastră, chiar dacă am întâlnit o echipă puţin mai bună decât a noastră. Noi trebuie să câştigăm jocurile de pe teren propriu şi să strângem cât mai multe puncte în deplasare. E o grupă echilibrată, în care va conta experienţa celorlalte echipe“, a spus Conceicao. În celălalt meci al Grupei K, formaţia cehă Sparta Praga a remizat, pe teren propriu, scor 2-2 (0-0), cu echipa olandeză PSV Eindhoven. Golurile formaţiei cehe au fost marcate de Hubnik (’76) şi Zeman (’87). Oaspeţii au înscris prin Reis (’80 şi ’90+1 – penalti).
Daniel BISTRICEANU

Timişoara, egală cu Ajax
Echipa antrenată de Ioan Ovidiu Sabău, FC Timişoara, a remizat pe terenul lui Ajax Amsterdam, scor 0-0, în primul meci din Grupa A a Ligii Europa şi a obţinut astfel un punct important în încercarea de a ajunge în primăvara europeană. Olandezii au ratat câteva ocazii importante de gol, portarul Pantilimon fiind cel mai bun om al bănăţenilor. Şi apărătorul Nibombe s-a remarcat la câteva faze periculoase ale „lăncierilor“. Atacantul timişorenilor, Winston Parks, s-a accidentat în prima repriză, în minutul 34, a fost scos în afara terenului pe targă şi a primit îngrijiri medicale câteva minute. În cele din urmă, jucătorul a continuat partida, dar în partea a doua, după un contact mai dur cu unul dintre fundaşii olandezilor, a fost schimbat de Ioan Ovidiu Sabău cu Stelian Stancu. La primul joc al Timişoarei din Grupa A a Ligii Europa au asistat şi aproximativ 350 de suporteri veniţi din România pentru a-şi încuraja favoriţii.
Ionuţ NICA

Dinamo a învins la Graz
Dinamo Bucureşti a debutat cu o victorie în Liga Europa, reuşind să învingă în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formaţia austriacă Sturm Graz, în prima etapă a Grupei F. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Tamaş, în minutul 80. „Câinii“ au mai punctat de două ori, însă reuşitele lui Andrei Cristea (’28) şi Alexe (’60) au fost anulate pentru ofsaid. La conferinţa de presă susţinută după partida de la Graz, antrenorul lui Dinamo, Dario Bonetti, a spus că elevii săi puteau câştiga la o diferenţă mai mare pentru că i-au respectat indicaţiile tactice. „Am făcut un joc bun, am fi putut câştiga la un scor mai mare, pentru că am avut multe şanse. Ştiam că Sturm Graz e o echipă puternică şi de aceea ne-am pregătit foarte bine pentru acest meci. Sunt bucuros pentru că jucătorii mi-au respectat indicaţiile foarte bine. S-a văzut că ne continuăm tendinţa de creştere, iar acum trebuie să mai învingem şi acasă“, a spus Bonetti. În cealaltă partidă disputată joi seară în Grupa F a Ligii Europa, echipa turcă Galatasaray Istanbul a învins în deplasare, cu scorul de 3-1 (1-0), formaţia elenă Panathinaikos Atena. Golurile învingătorilor au fost marcate de Elano (’5), Baros (’48) şi Sarriegi (’58-autogol), în timp ce pentru gazde a înscris Salpingidis (’77).
Daniel BISTRICEANU

Bergodi, demis după remiza cu Şerif
Steaua a remizat pe teren propriu, cu moldovenii de la Şerif Tiraspol, scor 0-0, într-o partidă din Grupa H a Ligii Europa, care s-a jucat fără spectatori. După această partidă, patronul Stelei, Gigi Becali, l-a demis pe antrenorul Cristiano Bergodi şi l-a înlocuit ieri cu Mihai Stoichiţă. Cu două ore înainte de meci, un geam din cantonamentul echipei bucureştene s-a spart, iar Ciprian Tătăruşanu şi Sorin Ghionea au fost tăiaţi. Portarul, care era anunţat rezervă, a suferit o plagă deschisă la nivelul buzei superioare şi al maxilarului, a fost trimis la spital, dar a revenit la stadion şi a urmărit meciul de pe margine. În locul său, pe banca de rezerve a stat Cezar Lungu. Ghionea a fost tăiat la frunte, i s-au pus mai multe copci, dar a putut să joace cu un bandaj special la cap. Pe banca de rezerve a luat loc pentru prima dată şi piteşteanul Cristian Tănase, care a fost adus la Steaua în urmă cu aproximativ o lună, dar nu a jucat deloc până acum pentru că a fost accidentat. Acesta a şi debutat pentru roş-albaştri în minutul 79, atunci când l-a înlocuit pe Surdu, care s-a accidentat şi nu a mai putut continua. Noul manager general al Stelei, Basarab Panduru, a luat loc pe banca de rezerve, pentru prima dată după ce a fost numit în funcţie.
Ionuţ NICA

Stoichiţă, contestat la antrenament
Aproximativ 50 de fani ai Stelei au fost prezenţi vineri la stadion şi au transmis noului antrenor Mihai Stoichiţă şi managerului general Basarab Panduru că nu îi vor susţine, pentru că vor fi doar nişte „marionete“ în mâinile patronului Gigi Becali. Suporterii i-au aşteptat pe cei doi înaintea primului antrenament al noului tehnician şi le-au spus că nu vor avea susţinerea lor, adăugând că vor face tot posibilul ca terenul Stelei să fie suspendat. Suţinătorii Stelei l-au îndemnat pe Stoichiţă să nu semneze contractul, amintindu-i acestuia ce au păţit fostele glorii ale echipei pe banca tehnică sub patronatul lui Gigi Becali. Fanii i-au transmis lui Becali că vor continua protestele la adresa sa până când acesta va părăsi Steaua.
Ionuţ NICA

Şahtior s-a distrat cu Bruges
Faza grupelor Ligii Europa a debutat joi, când s-au disputat meciurile din prima etapă. În această fază a celei de-a doua competiţii fotbalistice europene, formaţia antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk, a învins-o fără drept de apel, în deplasare, pe FC Bruges, cu scorul de 4-1. Rezultatele complete înregistrate în prima etapă a fazei grupelor Ligii Europa: Grupa A: Ajax Amsterdam (Olanda) – FC Timişoara (România) 0-0, Dinamo Zagreb (Croaţia) – Anderlecht Bruxelles (Belgia) 0-2; Grupa B: OSC Lille (Franţa) – FC Valencia (Spania) 1-1, Genoa (Italia) – Slavia Praga (Cehia) 2-0; Grupa C: Hapoel Tel-Aviv (Israel) – Celtic Glasgow (Scoţia) 2-1, Rapid Viena (Austria) – Hamburger SV (Germania) 3-0; Grupa D: Hertha Berlin (Germania) – FK Ventspils (Letonia) 1-1, SC Heerenveen (Olanda) – Sporting Lisabona (Portugalia) 2-3; Grupa E: ŢSKA Sofia (Bulgaria) – Fulham (Anglia) 1-1, FC Basel (Elveţia) – AS Roma (Italia) 2-0; Grupa F: Panathinaikos Atena (Grecia) – Galatasaray Istanbul (Turcia) 1-3, Sturm Graz (Austria) – Dinamo Bucureşti (România) 0-1; Grupa G: Lazio Roma (Italia) – Red Bull Salzburg (Austria) 1-2, Villarreal (Spania) – Levski Sofia (Bulgaria) 1-0; Grupa H: Steaua Bucureşti (România) – Şerif Tiraspol (Moldova) 0-0, Fenerbahce Istanbul (Turcia) – Twente Enschede (Olanda) 1-2; Grupa I: Benfica Lisabona (Portugalia) – BATE Borisov (Belarus) 2-0, Everton (Anglia) – AEK Atena (Grecia) 4-0; Grupa J: FC Bruges (Belgia) – Şahtior Doneţk (Ucraina) 1-4, Partizan Belgrad (Serbia) – Toulouse (Franţa) 2-3; Grupa K: Sparta Praga (Cehia) – PSV Eindhoven (Olanda) 2-2, CFR Cluj (România) – FC Copenhaga (Danemarca) 2-0; Grupa L: Athletic Bilbao (Spania) – Austria Viena (Austria) 3-0, Nacional Madeira (Portugalia) – Werder Bremen (Germania) 2-3.
Daniel BISTRICEANU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU