18.7 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjScandal cu împuşcături la Târgu Jiu

Scandal cu împuşcături la Târgu Jiu

Patru bărbaţi din Târgu Jiu au fost arestaţi preventiv pentru zece zile în urma unui scandal cu împuşcături care a avut loc vineri seară în scara unui bloc din cartierul 23 August al municipiului. Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj, a declarat că toţi cei patru au fost prezentaţi instanţei de judecată sâmbătă după-amiază cu propunere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri (pentru trei dintre ei) şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (pentru cel de-al patrulea, care a folosit un pistol cu bile), iar magistraţii au hotărât ca toţi să stea zece zile după gratii. În scandal a fost folosită o armă neletală, un pistol cu bile.
Din spusele anchetatorilor, Daniel Rătuşeanu, de 33 de ani, a venit la uşa apartamentului familiei Călina pentru a căuta o fată. Niculina Călina, rudă cu tânăra, a fost cea care a răspuns la uşă, dar imediat şi-au făcut apariţia trei bărbaţi din familie, printre care şi fratele ei, Adrian Călina, şi un nepot de 18 ani. Între cei patru bărbaţi a avut loc o altercaţie. Ca să scape de cei din clanul Călina, Rătuşeanu a folosit un pistol cu bile şi l-a rănit superficial pe Adrian Călina. Acesta, dar şi Niculina Călina, sora sa care este însărcinată, au ajuns la spital, neavând nevoie de internare.
„Poliţiştii au dispus reţinerea pentru 24 de ore a suspecţilor Călina I.D., M.Fl., Călina Adrian, pentru comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, precum şi a lui Rătuşeanu Daniel, pentru săvârşirea infracţiunii ultraj contra bunelor moravuri şi nerespectarea regimului armelor muniţiilor. Pistolul folosit de Rătuşeanu, o armă neletală de tir sportiv cu aer comprimat, a fost ridicat în vederea cercetărilor. Arma nu era deţinută legal. Cei patru au fost arestaţi preventiv“, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS