18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConfecţia Târgu Jiu lucrează pentru export

Confecţia Târgu Jiu lucrează pentru export

Muncitoarele de la SC Confecţia SA Târgu Jiu lucrează pentru firme de prestigiu din Italia: Armani, La Perla sau Pepper Grenoble. Fabrica are nevoie de mână de lucru şi ar vrea să angajeze femei din China.

 

GORJ. Profitul fabricii de confecţii din Târgu Jiu depăşeşte 400.000 de lei pe an. De asemenea, fabrica nu are deschisă nici o linie de credit, iar societatea este pe profit. La fabrica de confecţii sunt finisate unele dintre produsele unor firme de renume din Europa: Pepper Grenoble, La Perla, Armani sau Luigi Bianchi Montava. Firma italiană de lenjerie intimă La Perla se numără printre numele celebre care au preferat ca unele dintre produsele lor să fie finisate la Târgu Jiu. La secţiile fabricii, conducerile firmelor străine au trimis tehnicieni specializaţi, angajaţi special pentru a supraveghea procesul tehnologic.

Alt client vechi al fabricii de confecţii din Gorj este Fabtex Design din Anglia. Vor fi trimise 15.000 de scurte de damă spre această firmă. În vara aceasta, potrivit conducerii fabricii, angajatele au finisat şi produse ale unui asociat al brandului franţuzesc Pepper Grenoble. „La export nu se refuză nimic, nu rămâne nici o bucată de la vreun produs. Chiar dacă se întâmplă să fie câte o defecţiune, după reparaţii, este luat chiar şi acel produs“, a declarat Constantin Racoceanu, directorul Confecţia SA.

 

Muncitoarele, mulţumite

 

Unele dintre angajatele acestei fabrici lucrează aici de mai bine de 35 de ani: „Aici m-am angajat şi mai am puţin până la pensie. Este foarte bine, salariul este mulţumitor. Aici am învăţat să lucrez haine foarte frumoase“, a spus Maria Ioana din Târgu Jiu. „La noi contează foarte mult ritmul de lucru. Fiind acord individual, totul depinde de rapiditate. Noi încă lucrăm pe categorii, astfel că un muncitor calificat la categoria I primeşte lunar 650 de lei, la aceşti bani adăugându-se sporul de vechime, normele efectuate şi zece bonuri valorice de masă. Oamenii sunt mulţumiţi de salarii“, a declarat Valentina Buşulete, preşedinta sindicatului Confecţia. Datorită faptului că sunt multe comenzi, cei 370 de angajaţi nu fac faţă, iar directorul se gândeşte să aducă forţă de muncă din China. Fabrica ar mai avea nevoie de 50-100 de angajaţi.

Magazin propriu

Confecţia SA are un magazin unde se vând produse textile, iar materialele şi mâna de lucru sunt autohtone. De la acest magazin, fabrica înregistrează un profit anual de 30.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU