18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReguli de bună purtare pentru locatari

Reguli de bună purtare pentru locatari

La intrarea tuturor blocurilor din cadrul Asociaţiei de Proprietari nr. 62 de pe strada Cerna din Târgu Jiu este afişată o listă cu numeroase reguli de bună purtare adresate locatarilor. Ideea, care a fost primită cu bucurie de oameni, i-a aparţinut lui Emil Garcea, care locuieşte de mulţi ani în acest cartier. Motoul acestei liste a fost ales cu grijă de Emil Garcea, care a vrut ca regulile să fie luate în serios de locatarii blocurilor din cadrul Asociaţiei nr. 62.
„O prietenie este uşor de făcut, dar greu de întreţinut“ este unul dintre proverbele preferate ale lui Emil Garcea: „Este destul de sugestiv pentru ceea ce am vrut eu să arăt cu această listă. Împreună cu preşedintele asociaţiei, Dumitru Pîrvan, am hotărât că este bine să afişăm aceste reguli. Citindu-le, locatarii se gândesc de două ori înainte de a face ceva care nu coincide, de fapt, cu regulile convieţuirii într-o comunitate. Vecinii noştri ne-au spus că este o idee bună. Le-a plăcut tuturor. S-au mai schimbat lucrurile. Sunt mai atenţi oamenii, mai responsabili. Am vorbit cu preşedintele şi cred că ar trebui ca în fiecare asociaţie să fie afişată o astfel de listă“.

O idee bună

Câteva dintre regulile de bună purtare sunt: „Nu aruncaţi ţigările şi resturile menajere la întâmplare!“, „Respectaţi programul de odihnă, care este cuprins între orele 14.00-17.00 şi 22.00-8.00!“, „Achitaţi întreţinerea“, „Nu faceţi schimbări în apartamente în timpul programului de odihnă!“. Locatarii au posibilitatea să citească regulile, având o ocazie în plus să mediteze la respectarea lor. „Este o idee bună, mai ales pentru că locuiesc numeroşi tineri pe aici. Copiii care ies afară şi fac gălăgie poate că acum, când văd lista, o şi citesc. S-au mai schimbat lucrurile. Ne gândim mai mult la faptul că trebuie să ne respectăm reciproc“, a spus o locatară. „Regulile ar trebui ştiute de toată lumea. Afişarea lor nu face decât să ne atenţioneze, în cazul în care uităm ce se face şi ce nu se face atunci când locuieşti într-un bloc şi ai vecini“, a afirmat un bărbat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU