22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjBursa locurilor de muncă pentru săraci

Bursa locurilor de muncă pentru săraci

Aproximativ 50 de romi din Târgu Jiu s-au prezentat la Bursa locurilor de muncă pentru persoanele care beneficiază de ajutor social, organizată în premieră în judeţul Gorj.

 

GORJ. Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a organizat în colaborare cu Primăria Târgu Jiu o bursă a locurilor de muncă pentru cetăţenii care beneficiază de ajutor social. Manifestarea a avut loc în premieră pentru judeţul Gorj, însă autorităţile speră ca ea să devină tradiţie. Aproximativ 100 de locuri de muncă au fost oferite romilor, şi nu numai.

„Am avut locuri de muncă în diverse meserii cum sunt cele de lăcătuş-mecanic, lăcătuş întreţinere şi reparaţii, femei de serviciu, şoferi, dar şi pentru muncitori necalificaţi. Se pare că această categorie de persoane este interesată să se rupă din rândul săracilor, dovadă fiind numărul mare de solicitanţi pentru un loc de muncă scos pe piaţa muncii“, a declarat Romeo Chiriac, unul dintre reprezentanţii AJOFM Gorj. Romii, femei şi bărbaţi de diferite vârste, s-au arătat interesaţi să-şi găsească un loc de muncă. Mulţi dintre ei au optat pentru posturi de muncitori necalificaţi.

 

„Vreau să scap de sărăcie“

 

Peste 50 de persoane au completat formulare şi au vorbit cu angajatorii prezenţi la bursă. „Vreau să-mi găsesc ceva de muncă, să scap de sărăcie. Am fost mecanic auto, dar nu am mai lucrat, pentru că am fost în închisoare. Am copii acasă şi le trebuie bani“, a afirmat Avram Stângaciu, din Târgu Jiu.

„Este foarte important că romii vor să muncească. Ne bucurăm că au venit atât de mulţi la bursă“, a declarat Nelu Pavel, preşedintele Partidei Romilor Târgu Jiu. „Este mai bine pentru ei să aibă un loc de muncă şi pentru asta am organizat această bursă. După ce vor completa chestionarele, vom introduce datele lor în baza de date, urmând să-i direcţionăm către angajatorii care au scos locurile de muncă“, a afirmat şeful Biroului Formare Profesională, Romeo Chiriac.

„Au fost 50-60 de persoane care s-au întâlnit cu reprezentanţii AJOFM Gorj, au discutat, au completat nişte formulare, au aflat ce oferte are acum pentru ei agenţia şi va trebui să mai meargă la nişte întâlniri şi interviuri ca să îşi poată găsi un loc de muncă. Au fost deja stabilite câteva. Persoanele au fost din cadrul asistaţilor social, dar s-au prezentat şi oameni fără loc de muncă. Această bursă este o încercare a municipalităţii de a deschide drumul spre joburi pentru persoanele fără posibilităţi materiale“, a precizat Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS