19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCetăţenii trebuie să protejeze mediul

Cetăţenii trebuie să protejeze mediul

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj va organiza pe 19 aprilie o nouă campanie de colectare a deşeurilor electronice şi electrice, intitulată „Marea debarasare“.

 

 

GORJ. Locuitorii din şase oraşe ale judeţului Gorj sunt aşteptaţi sâmbătă, 19 aprilie, să participe la programul de strângere a deşeurilor electronice şi electrocasnice din propriile locuinţe. Şeful Agenţiei de Protecţie a Mediului (APM) Gorj, Gheorghe Fometescu, a spus că programul se va derula la Motru, Rovinari, Turceni, Târgu Cărbuneşti, Novaci şi Bumbeşti-Jiu. Proprietarii de electrice şi electronice scoase din uz pot să se debaraseze de ele scoţându-le în faţa curţii sau a blocului, de unde autorităţile le vor colecta. Fometescu a mai declarat că, în municipiul Târgu Jiu, acţiunea se va desfăşura constant, în fiecare ultimă sâmbătă din lună. Campania „Marea debarasare“ vizează strângerea de frigidere vechi, televizoare sau radiouri scoase din uz, dar şi monitoare, calculatoare şi orice alt fel de echipament electric sau electronic.

 

Campanie de informare

 

Săptămâna aceasta, reprezentanţii APM Gorj vor încerca să-i determine pe cetăţeni să înţeleagă bine această acţiune de colectare. „Vom face o campanie de informare în localităţile urbane Motru, Rovinari, Turceni, Novaci, Bumbeşti Jiu. Vom face apel la toţi cetăţenii pentru a se debarasa de echipamentele electrice şi electronice pe care nu le mai folosesc. Oamenii au obiceiul de a păstra cât mai multe lucruri inutile pe lângă case sau prin curţile caselor. Aceste echipamente fac rău mediului înconjurător, iar cetăţenii au obligaţia să-l protejeze. Câţiva reprezentanţi ai APM Gorj vor merge la Consiliile Locale din Motru, Turceni, Rovinari, Bumbeşti Jiu şi Novaci, pentru a stabili unde vor fi depozitate temporar deşeurile electrice şi electronice. De asemenea, va mai trebui stabilită şi modalitatea de transport a acestora de la locul de depozitare la firma de reciclare“, a declarat Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj.

 

Tone de deşeuri

O asemenea campanie a avut loc şi în luna noiembrie a anului trecut. Cu acea ocazie, reprezentanţii APM Gorj au strâns peste zece tone de deşeuri electronice şi electrocasnice din municipiile Târgu Jiu şi Motru. „Sunt implicate în aceste activităţi şi consiliile locale, pentru că au atribuţii în colectarea acestor deşeuri. Am luat hotărârea ca în ultima sâmbătă din fiecare lună să se facă o campanie de publicitate şi să se colecteze deşeurile“, a afirmat Gheorghe Fometescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS