22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjControale finalizate cu amenzi

Controale finalizate cu amenzi

Comisari Gărzii de Mediu Gorj au aplicat, de la începutul anului şi până în prezent, amenzi în valoare de 200.000 de lei. Potrivit comisarului şef, Ovidiu Ilie, în primele două luni ale acestui an s-au dat 19 amenzi: „Au fost aplicate amenzi societăţii Petrom, la mai multe puncte de lucru, printre care Brădeşti şi Ţicleni. Au mai fost sancţionate şi primării, şi consilii locale din judeţul Gorj, pentru nerespectarea anumitor prevederi legale. Amenzile aplicate au fost de până la 50.000 de lei, iar primarii au luat şi câte 5.000 de lei. Consiliul Local Ţicleni a primit în ianuarie şi februarie trei amenzi. Una dintre ele a fost pentru nerespectarea unor prevederi legale ale Legii protecţiei mediului. Administraţia publică locală are obligaţia să întocmească un program etapizat referitor la întinderea suprafeţelor de spaţiu verde pe cap de locuitor. La Ţicleni, această perevedere legală nu a fost respectată“, a spus Ovidiu Ilie. Potrivit Legii protecţiei mediului, până pe 31 decembrie 2010 fiecare locuitor al unui oraş trebuie să beneficieze de 20 de metri pătraţi de spaţiu verde, iar până la sfârşitul anului 2013, administraţiile publice ale localităţilor din mediul urban vor fi nevoite să amenajeze o suprafaţă de 26 de metri pătraţi pe cap de locuitor.

Ilie a adăugat că, de la începutul anului şi până în prezent, au mai fost aplicate sancţiuni şi amenzi pentru nerespectarea legislaţiei în ceea ce priveşte colectarea deşeurilor electrice: „Unele primării au deja spaţiile unde vor fi depozitate aceste deşeuri, denumite DEEC, dar nu au încheiat contracte cu firmele care se vor ocupa de colectarea lor. Pe această problemă au fost amendate Primăriile Ţicleni şi Tismana.

Începând cu 15 martie, comisarii Gărzii de Mediu Gorj vor efectua mai multe acţiuni de verificare a primăriilor, mai ales că va demara şi luna curăţeniei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS