15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimul scandal de la Eurovision

Primul scandal de la Eurovision

Ada, numele ei real Alexandra Bădoi, din municipiul Târgu Jiu, este protagonista primului scandal de la ediţia din acesta an a preselecţiei pentru Eurovision. Cea mai tânără dintre interpretele înscrise în competiţie a fost anunţată joi, 17 ianuarie, că piesa ei „Follow me“ s-a calificat în semifinală, lista cu melodiile selectate fiind publicată şi în mass-media. După o zi, Ada a fost sunată de Iuliana Marciuc de la TVR şi i s-a comunicat că nu piesa ei a fost selectată, ci alta, cu acelaşi nume, aparţâinând trupei VH2.

„M-a sunat Iuliana Marciuc de la TVR şi mi-a zis că are să-mi dea o veste proastă. Că s-a produs o încurcătură şi că piesa mea, «Follow me», nu a luat, ci a luat piesa celor de la VH2, cu acelaşi nume. Dacă joi toată ziua se ştia că am luat şi chiar s-a anunţat peste tot, vineri s-a revenit. Mă anunţaseră să vin să trag la sorţi ordinea de intrare în concurs, dar nu a mai fost cazul“, a spus Ada.

Melodia „Follow me“ este compusă de Alexandra Bădoi şi Mircea Elisei, iar textul îi aparţine tot Alexandrei Bădoi, fiind realizată special pentru Eurovision.

 

Ada va respecta decizia juriului

 

Solistei din Târgu Jiu i s-a explicat că încurcătura s-a produs din cauză că piesele aveau acelaşi nume: „Mi-au zis că atunci când au dat presei lista cu semifinaliştii au căutat piesele după nume şi am apărut eu, fiind cu litera A, ci nu VH2, şi din această cauză m-au scris pe mine“.

Alexandra Bădoi spune că a fost sunată şi Ioan Duma, şeful proiectului Eurovision, care şi-a exprimat regretul despre cele întâmplate. Ada a fost invitată să cânte în seara spectacolului, alături de alţi artişti, o piesă ce a câştigat în alţi ani festivalul. Ea ne-a spus că nu va constesta decizia luată: „Vreau să cred că e aşa cum mi s-a spus. Cred încă în valoarea Eurovisionului, pentru că ştiu că acolo sunt oameni de valoare în muzica noastră şi sper să se evite astfel de erori. Nu e deloc plăcut să treci de la o stare de bucurie la dezamăgire. Am crezut şi cred în continuare în piesa mea «Follow me». Juriul are anumite criterii şi nu sunt în măsură să apreciez eu felul în care se jurizează. Nu contest rezultatele obţinute şi respect decizia juriului. Ce nu s-a făcut bine este faptul că au afişat rezultatele înainte de a se verifica“.

 

Vrea o carieră în muzică

 

Alexandra Bădoi are 19 ani. Anul trecut, aceasta a reuşit să se califice în semifinalele concursului pentru Eurovision, fiind şi atunci cea mai tânără solistă prezentă la competiţie. Pe atunci era elevă în ultimul an de liceu la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu“, iar în prezent este studentă în anul I la Facultatea de Comunicare şi Relaţii Publice, SNSPA – Bucureşti. Alexandra spune că vrea să aibă o carieră în muzică: „Sunt conştientă că nimic nu e atât de uşor sau de frumos cum am sperat eu că va fi după experienţa de anul trecut, dar sunt convinsă că voi reuşi să am un proiect frumos. Nu ştiu în cât timp, dar sper că toţi cei care au crezut în mine să fie mulţumiţi de ce voi face“. Alexandra Bădoi a început să cânte în urmă cu trei ani la Palatul Copiilor din Târgu Jiu, unde a fost compusă şi melodia „You and me“, care anul trecut a ajuns în semifinale pentru Eurovison.

Încurcătura a fost făcută de calculator

Într-un comunicat al TVR se arată că încurcătura s-a făcut din cauza programului de calculator: „Programul de ordonare a datelor a înscris automat în lista câştigătorilor piesa „Follow me“, a Alexandrei Bădoi, pentru că, alfabetic, numele ei era înaintea numelui trupei VH2. La reverificarea manuală a rezultatelor s-a constatat această greşeală“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS