15.6 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru tineri arestaţi pentru furt, într-o singură zi

Patru tineri arestaţi pentru furt, într-o singură zi

Primul dintre cei arestaţi se numeşte Constantin Obloja, are 27 de ani şi este din comuna Mărunţei, judeţul Olt. Acesta a fost depistat de poliţişti în cartierul Brazda lui Novac din Craiova, având asupra sa mai multe bunuri a căror provenienţă nu o putea justifica. „Din cercetările efectuate a rezultat faptul că Constantin Obloja, cu puţin timp înainte de a fi depistat de poliţiştii craioveni, a sustras bunurile respective dintr-un apartament aparţinând Ceraselei B., din Craiova. Prejudiciul, în valoare totală de 3.000 de lei, reprezentând bijuterii şi alte bunuri, a fost recuperat în totalitate şi restituit părţii vătămate“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj.
Constantin Obloja a ajuns în arestul IPJ Dolj, iar poliţiştii Secţiei 4 continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracţională a olteanului.
    
Minori cu opt furturi la activ

Tot în arestul IPJ Dolj au ajuns ieri şi doi minori din Băileşti, I.E., de 16 ani, şi V.F., de 17 ani, care au fost reţinuţi marţi de poliţiştii doljeni, fiind suspectaţi de comiterea mai multor infracţiuni de furt. Judecătoria Băileşti a emis ieri, pe numele celor doi, mandate de arestare preventivă pentru 19 zile, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat. „Din investigaţiile poliţiştilor a rezultat faptul că aceştia, în perioada iunie – septembrie 2013, au săvârşit opt infracţiuni de furt calificat, cauzând un prejudiciu total de aproximativ 8.300 de lei, care a fost recuperat în proporţie de circa 60%“, au specificat reprezentanţii IPJ. Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a celor doi minori.
Tot ieri a fost depistat şi încarcerat un doljean urmărit internaţional pentru furt calificat. Poliţişti din cadrul Secţiei 7 Rurală Pleniţa l-au prins pe Ionuţ Mădălin Moagă, de 22 de ani, din comuna Orodel, pe numele căruia Judecătoria Băileşti avea emis un mandat de executare a pedepsei privative de libertate de patru ani şi două luni de închisoare, pentru furt calificat. Tânărul era dat în urmărire la nivel internaţional din martie 2013, el aflându-se acum în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS