15.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Acţiuni ale poliţiştilor în pieţele din municipiu

Craiova: Acţiuni ale poliţiştilor în pieţele din municipiu

Treizeci de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor împreună cu 60 poliţişti din cadrul Poliţiei Craiova cu sprijinul a doi specialişti din cadru OPC – Dolj şi 10 agenţi ai Poliţiei Locale Craiova au organizat şi executat ieri o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor de evaziune fiscală, acţionând totodată şi pentru protejarea populaţiei împotriva activităţilor ilicite de comerţ din pieţele agroalimentare din Craiova.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj, în cadrul activităţilor desfăşurate au fost efectuate verificări şi controale la 72 societăţi comerciale şi la 35 persoane fizice. Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 43 sancţiuni contravenţionale în sumă totală de 67.050 lei,. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 4.039 lei pentru care comercianţii nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Exemplu:  Cu ocazia controlului efectuat în Piaţa 1 Mai din Craiova, a fost identificată Marieta I., din comuna Podari, Dolj, care a comercializat cantitatea de 105 kg roşii pentru care nu deţinea documente de provenienţă. Aceasta a fost sancţionată contravenţional cu suma de 1.500 lei, dispunându-se totodată confiscarea  sumei de 700 lei reprezentând contravaloarea cantităţii de legume pentru care nu deţinea documente de provenienţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS