23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPoşulescu mai stă în arest

Poşulescu mai stă în arest

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au dispus miercuri să menţină arestul preventiv în cazul lui Adrian Poşulescu şi a lui Decebal-Simion Gănescu, judecaţi alături de Laurenţiu Capotescu, zis Pătatu, pentru fabricarea sau deţinerea de echipamente, pentru falsificarea cardurilor şi acces fără drept la un sistem informatic.
Cei trei inculpaţi au fost reţinuţi de procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova pe 19 mai 2011, în urma unor percheziţii făcute în municipiul Craiova care au vizat destructurarea unui grup infracţional ce se ocupa cu fabricarea şi vânzarea aparaturii pentru copierea datelor cărţilor de credit. Cercetările în acest caz au fost începute în februarie 2011, după ce ofiţerii BCCO Craiova au aflat că dintr-un imobil din zona Liceului CFR se vinde aparatură pentru copierea datelor cărţilor de credit. Primele informaţii obţinute de poliţişti îl indicau pe Covaci-Junior Poenaru, de 19 ani, din Craiova, care asigura legătura între fabricantul aparaturii şi cumpărători. Din interceptările telefoanelor suspectului, oamenii legii au aflat că fabricantul aparaturii este Adrian Poşulescu, care se întâlneşte cu eventualii cumpărători în barul Ramses, care îi aparţine. Ulterior, anchetatorii au aflat că alt intermediar între Poşulescu şi cumpărători era şi Capotescu. Acesta din urmă i-a adus un client din Zimnicea lui Poşulescu, pe Decebal-Simion Gănescu, de 27 de ani, cei doi întâlnindu-se în barul Ramses.
Ulterior, cei patru au fost reţinuţi, iar Poşulescu, Capotescu şi Gănescu au fost arestaţi preventiv. Laurenţiu Capotescu a fost eliberat din arest în ianuarie, anul acesta, după gratii rămânând numai fabricantul aparaturii şi cumpărătorul. Inculpaţii au fost trimişi în judecată în iulie 2011, iar în aprilie 2012 Curtea de Apel Craiova i-a condamnat pe Gănescu, Poşulescu şi Capotescu la câte trei ani de închisoare cu executare, iar pe Poenaru, la trei ani cu suspendare. Cei patru au făcut recurs, care se judecă în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Miercuri, Înalta Curte a hotărât să menţină arestul preventiv în cazul lui Poşulescu şi Gănescu, care vor fi judecaţi în continuare în stare de arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS