15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCultivatori de canabis, condamnaţi cu suspendare

Cultivatori de canabis, condamnaţi cu suspendare

Zărnescu şi Pera au primit la Curtea de Apel Craiova câte şase luni de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel Craiova a menţinut pedeapsa de şase luni de închisoare cu suspendare primită de doi craioveni care îşi făcuseră propria cultură de canabis într-un apartament închiriat. Investigaţiile în acest caz au început în noiembrie 2011, când craioveanul Marin Culcea a descoperit în apartamentul pe care îl închiriase unui student o cultură de… canabis. Bărbatul a anunţat poliţia, iar, pe 11 noiembrie, poliţiştii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova, coordonaţi de un procuror DIICOT, au efectuat o percheziţie în apartamentul respectiv. Oamenii legii au putut vedea cum chiriaşul transformase unul dintre dormitoarele apartamentului într-o adevărată seră, unde în mai multe ghivece cultiva plante de canabis.

Inculpaţii, scutiţi şi de cheltuielile judiciare

Procurorul şi poliţiştii au aflat că apartamentul cu pricina era locuit de doi tineri din Craiova – studentul Ionuţ-Alexandru Zărnescu, de 23 de ani, şi Andreea Miruna Pera, de 24 de ani. Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, iar pe 12 noiembrie au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Dolj, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de droguri de risc. Inculpaţii n-au stat prea mult în spatele gratiilor. Tânărul a fost eliberat din arest pe 24 noiembrie, iar tânăra pe 28.
La sfârşitul lunii ianuarie 2012, cei doi au fost trimişi în judecată, iar în martie Tribunalul Dolj s-a pronunţat. Judecătorii au schimbat încadrarea juridică din trafic de droguri de risc în cultivare ori deţinere de droguri pentru consum propriu şi i-au condamnat pe Zărnescu şi Pera la câte şase luni de închisoare cu suspendare. În plus, inculpaţii au fost obligaţi să plătească şi câte 2.200 de lei drept cheltuieli judiciare.
Nici inculpaţii şi nici DIICOT-ul nu s-au arătat mulţumiţi de soluţie, formulând apel, care s-a judecat de Curtea de Apel Craiova. Săptămâna trecută, instanţa s-a pronunţat, menţinând pedepsele cu suspendare date de tribunal. Judecătorii le-au făcut cultivatorilor de droguri şi alt cadou: i-au scutit de cheltuielile judiciare, acestea rămânând în sarcina statului.
Ultimul cuvânt în această cauză îl vor avea, se pare, magistraţii de la instanţa supremă, unde se va judeca recursul procurorilor DIICOT, nemulţumiţi de această soluţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS