19.2 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPugilistă contra ziaristă

Pugilistă contra ziaristă

Ziua de marţi a fost cu ghinion pentru o jurnalistă de la un post local din Craiova, care s-a luat la bătaie cu o trecătoare. Prezentatoarea de ştiri de la Oltenia 3TV s-a ales cu nasul fracturat şi un dinte spart, pentru că a avut neşansa de a se confrunta cu câştigătoarea Cupei României la box.
Marţi seară, în jurul orei 22.45, jurnalista Ana Maria Gîlcă de la Oltenia 3TV se deplasa cu maşina către casă, însoţită de o colegă. Pe bulevardul George Enescu, maşina s-a defectat, motorul oprindu-i-se chiar într-o intersecţie. Şoferiţa a început să dea telefoane, pentru a chema pe cineva să o ajute, moment în care pe trotuar, prin zona respectivă, a trecut craioveanca Dora Cristina Mustăţea (foto), componentă a echipei de fotbal feminin CS Real Craiova (ocupanta locului 3 în campionatul trecut), dar şi multiplă medaliată în competiţiile de box, sport în cadrul căruia a câştigat chiar Cupa României în 2011. Se pare că pugilista – care era însoţită de prietenul ei – ar fi glumit pe seama situaţiei în care se aflau tinerele cu maşina oprită în intersecţie, atrăgând replica şoferiţei-jurnaliste. Au început să-și arunce reciproc vorbe grele, ajungându-se rapid la îmbrânceli.

Nasul spart
şi-un dinte rupt

Din cercetările ulterioare ale poliţiei a rezultat că la un moment dat jurnalista a zgâriat-o pe faţă pe sportiva de performanţă, moment în care aceasta din urmă şi-a adus subit aminte că e campioană la box şi i-a trântit adversarei un pumn zdravăn în faţă. Apoi Dora Cristina Mustăţea ar fi dat să plece, însă Ana Maria Gîlcă şi colega ei s-ar fi luat după ea să se răzbune. N-au mai apucat pentru că, în momentul în care s-a simţit atacată, pugilista i-a aplicat încă o lovitură în figură ziaristei.
Nu se ştie dacă a numărat-o cineva până la 10 pe prezentatoarea de ştiri, dar se cunosc urmările acestei confruntări. Crainica de la 3TV s-a ales cu nasul fracturat în patru locuri şi cu un incisiv fisurat, susţinând că a fost lovită în repetate rânduri de sportiva agresivă. „Jurnalista a depus plângere penală la Secţia 5 Poliţie Craiova pentru săvârşirea infracţiunii de lovire, fiind îndrumată către Institutul de Medicină Legală pentru a obţine un certificat medico-legal din care să rezulte numărul zilelor de îngrijiri medicale necesare pentru însănătoşire. Până astăzi (ieri – n.r.) nu a prezentat acest certificat. Între timp, au fost audiate toate părţile implicate şi s-au stabilit condiţiile în care s-a produs acest incident“, a declarat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Sportiva însă şi-a scos un certificat medico-legal din care rezultă că are nevoie de două zile de îngrijiri medicale pentru zgârieturile de pe faţă şi a susţinut în permanenţă în faţa organelor de cercetare penală că a fost provocată de ziaristă şi că „nu i-am dat decât o palmă“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS