15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalVandalizări cu autori necunoscuţi la Pizzeria Emilio

Vandalizări cu autori necunoscuţi la Pizzeria Emilio

Un Matiz al Pizzeriei Emilio din Craiova a fost distrus cu bâtele de mai multe persoane, în noaptea de 1 spre 2 mai, iar câteva zile mai târziu altor două autovehicule ale aceleiaşi firme le-au fost rupte ştergătoarele. Deşi ambele incidente au fost surprinse de camerele de supraveghere, autorii nu au fost prinşi încă de poliţişti.

Emil Ciulean, administratorul Pizzeriei Emilio, a depus o plângere la IPJ Dolj în care a precizat că maşinile firmei au fost vandalizate de persoane necunoscute. În plus, Ciulean a pus la dispoziţia poliţiştilor doljeni şi imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Administratorul Pizzeriei Emilio a povestit că, în noaptea de 1 spre 2 mai, mai multe persoane au distrus cu bâtele un Matiz parcat în spatele restaurantului Pane & Vino din cartierul craiovean Brazda lui Novac. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se observă cum un tânăr blochează cu o bucată de lemn intrarea restaurantului, în timp ce alte persoane lovesc maşina cu bâtele. După ce au distrus Matizul, autorii s-au urcat în maşina cu care veniseră şi au fugit. În noaptea de 5 spre 6 mai a avut loc alt incident, de data aceasta însă în faţa Clubului Emilio de pe strada Spaniei. În imagini apare un tânăr care trece pe trotuar şi rupe ştergătoarele a două autoutilitare ce aparţin societăţii administrate de Emil Ciulean.
Craioveanul spune că, deşi le-a pus la dispoziţie poliţiştilor înregistrările, le-a declarat că autorul atacurilor provine din rândurile concurenţei, ba chiar a identificat un martor al incidentului din noaptea de 1 spre 2 mai, aceştia din urmă l-au luat tot pe el la rost. „Le-am dat totul pe tavă, de la imagini şi martori până la marca maşinii cu care au venit, un  BMW 318. Le-am spus pe cine bănuiesc, că am supărat concurenţa după ce am intrat cu mai multe sortimente de pâine pe piaţă. Poliţiştii mi-au spus că nu îi pot identifica pe cei care au distrus maşina pentru că imaginile nu sunt clare şi ei nu sunt de la NASA ca să le poată prelucra. Problema nu ar fi acea maşină, însă îmi este teamă pentru familie şi angajaţi. Îmi e teamă să nu se ajungă la ceva mult mai grav. Deja două angajate şi-au dat demisia de frică“, a explicat Emil Ciulean.

Poliţiştii au suspecţi

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că în acest caz a fost înregistrat un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de distrugere, iar poliţiştii fac cercetări pentru a-i identifica pe autori. „Imaginile puse la dispoziţie de partea vătămată au fost analizate de poliţişti, iar în prezent se strâng probe pentru tragerea la răspundere a autorilor. Din primele verificări, după audierea martorilor şi după declaraţia părţii vătămate s-a constituit un cerc de suspecţi“, a declarat comisarul-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
Poliţiştii doljeni au mai precizat că cei care au distrus Matizul Pizzeriei Emilio au fugit cu un BMW, însă martorii incidentului nu au reţinut numărul de înmatriculare al maşinii. După cele două incidente, Ciulean a hotărât să încheie asigurări CASCO pentru toate maşinile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS