14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalContre în primărie pe tema pasajului subteran

Contre în primărie pe tema pasajului subteran

Viceprimarul Mărinică Dincă susţine că primarul Solomon a întârziat cu aproape două luni proiectul privind pasajul subteran. Edilul-şef al Băniei spune că nu-l mai interesează părerile „vicelui“.

Pasajul suprateran care se construieşte la kilometrul zero al Craiovei nu mai este singurul proiect cu fonduri europene devenit subiect de dispute între primarul Antonie Solomon şi viceprimarul Mărinică Dincă. Mai nou, cei doi sunt în „litigiu“ şi în ceea ce priveşte pasajul subteran care urmează să se facă pe sub intersecţia străzii Arieş cu A.I. Cuza, respectiv Împăratul Traian.
După ce ieri a încercat se demonstreze încă o dată, de data asta cu graficul în faţă, că lucrările la suprateran au respectat toate termenele din proiect şi că pasajul va fi gata la data stabilită (28 mai 2012 – n.r.), în ciuda neîncrederii arătate de primarul Solomon, Dincă a adus în discuţie şi pasajul subteran. Viceprimarul crede că obiectivul care are ca scop preluarea traficului auto de pe bulevardul Carol I, aflat în prezent în faza de licitaţie, este deja în întârziere şi că lucrările nu mai au cum să înceapă anul acesta.

Dincă: Cred că deja am întârziat vreo două luni

Vina ar aparţine, conform spuselor lui Mărinică Dincă, primarului Antonie Solomon, care a întârziat scoaterea la licitaţie a proiectului, pentru care ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat contractul de finanţare. „După ce s-a întors la primărie, Antonie Solomon ar fi trebuit să dea drumul la licitaţie, pentru că ordinul îi aparţinea lui, însă a plecat în concediu. Apoi a spus că mai studiază proiectul, a mai avut şi unele probleme personale şi timpul a trecut. A pus data de semnare a contractului de finanţare când i-a convenit şi astfel proiectul o să înceapă cu întârziere. Cred că deja am întârziat vreo două luni, cât timp va trece până se analizează fiecare oferă şi se comunică firma câştigătoare, iar apoi până se încheie perioada de contestaţii. O astfel de întârziere nu mai poate fi recuperată anul acesta, poate la anul, când vor începe şi lucrările“, a spus viceprimarul Dincă. Anunţul de participare pentru pasajul subteran a fost publicat în SEAP pe 6 septembrie, iar pe 9 septembrie Elena Udrea a venit special la Craiova pentru a-şi pune semnătura pe contractul de finanţare. Termenul-limită pentru depunerea ofertelor este 17 octombrie (ora 10.00), două ore mai târziu acestea urmând să fie deschise la Primăria Craiova.

Solomon: Nu mai răspund la provocări

Primarul Antonie Solomon spune că nu mai vrea să răspundă la provocări şi că părerile viceprimarului Dincă nu-l mai interesează. „Dincă să-şi ţină părerile pentru el, dacă nu ştie despre ce vorbeşte. Licitaţia pentru pasajul subteran se află în plină desfăşurare, iar pe 17 octombrie se deschid ofertele, astfel că, dacă nu vor exista contestaţii, la jumătatea acestei luni vom şti deja constructorul. Dacă Dincă a intrat deja în campanie electorală este problema lui, nu mă mai preocupă de multă vreme ce păreri are el peste noapte. Ce se întâmplă în Instituţia Primarului şi în oraşul pe care îl conduc este tot ce mă interesează. La provocări nu mai răspund, pentru că nu am timp să pierd vremea, îi las pe alţii să taie frunze la câini“, a replicat Solomon. Valoarea totală a investiţiei la pasajul subteran este estimată de primărie la 66 de milioane de lei, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 18 luni de la data atribuirii contractului. Pasajul va avea o lungime de 405 metri, iar în proiect sunt incluse modernizarea părţii carosabile şi a trotuarelor, construirea unui sens giratoriu şi a trei alveole pentru mijloacele de transport, precum şi amenajarea de spaţii verzi şi devierea a 1.280 de metri pătraţi reţele de utilităţi. Construirea pasajului subteran impune şi demolarea a două imobile pe care primăria le-a cumpărat deja, suma fiind trecută la cheltuielile eligibile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII