14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolivalenta din Bănie, gata în martie

Polivalenta din Bănie, gata în martie

Chiar dacă nici una dintre firmele care lucrează la cea mai mare sală de sport din Oltenia nu a început munca în plin, constructorii susţin că obiectivul va fi inaugurat cel târziu în luna martie a anului viitor

La Sala Polivalentă din Craiova se lucrează încet, dar sigur. Aceasta ar fi concluzia în ceea ce priveşte stadiul actual al lucrărilor, la două luni de când s-a dat ordinul de începere. Nici de la vizita ministrului dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, făcută la începutul lunii trecute, nu s-au schimbat prea multe. Firma care se ocupă de instalaţiile şi dotările interioare ale sălii, Concas SA Buzău, aşteaptă încă utilajele comandate în Germania cu care să definitiveze lucrările de interior, în timp ce Construcţii Erbaşu SA, societatea în sarcina căreia cade partea de amenajare a terenului din jurul sălii şi a reţelelor exterioare, a primit în sfârşit toate vizele şi a trecut la treabă. Ieri, buldozerele încărcau de zor pământul din faţa Polivalentei, pentru a se putea lucra la partea de utilităţi.
Nici unul dintre constructori nu pare deranjat de timpul scurs de la ordinul de începere a lucrărilor şi consideră că obiectivul poate fi inaugurat dacă nu pe 15 februarie 2012, termenul stabilit în contract, cel târziu în luna martie.  „Pe 15 octombrie vin utilajele, până atunci mai dăm ultimul strat de vopsea la grinzile de sus. Nu pot să spun că suntem în urmă cu lucrările, ci în graficul stabilit pentru această dată şi că în luna martie sala va fi gata. Subsolul este făcut, e totul închis, mai avem partea de ventilaţie şi asta se face după ce vin utilajele. O să facem acele guri de preluare a aerului, dar vom termina la timp, nu cred că vor fi probleme“, susţine Ionel Gagu, directorul Concas SA Buzău. 
Şi celălalt constructor, care are în grijă partea de exterior a Sălii Polivalente, crede că se va încadra în termenul de finalizare a lucrărilor. „Noi o să lucrăm la utilităţi, la partea de electricitate, de termoficare, de canalizare, la bazinul pentru incendiu. Cum am primit avizele, cum am demarat lucrările, care vor continua în funcţie de starea vremii. Dacă timpul ne va permite, putem face totul chiar de anul acesta, în funcţie şi de cum ne vin utilajele“, a precizat Nelu Erbaşu, directorul Construcţii Erbaşu SA.

Lucrările de interior depind de termoficare

Cele două firme care lucrează la cea mai mare sală de sport din Oltenia nu depind una de alta, dar fiecare speră să se încadreze celălalt în termenul stabilit. „Noi depindem doar de termoficare. Dacă am căldură în sală pe timpul iernii, pot lucra. Dar este nevoie de o temperatură constantă de minimum 18 grade Celsius pentru a putea monta parchetul. Dacă nu o avem, nu riscăm, pentru că se degradează. Parchetul şi scaunele le vom pune ultima dată. Depinde acum de cum se mişcă şi cei de la exterior“, susţine Ionel Gagu. „Noi ne descurcăm cu exteriorul, ei să lucreze la interior şi să fie totul la cheie în timp util. Interiorul este cel mai important. Dacă au nevoie de căldură pentru a lucra, le-o dau eu. Urgenţa pentru noi este acum partea de punct termic“, a spus Nelu Erbaşu, pentru care amenajarea aleilor şi a spaţiilor verzi ar putea fi lăsată pentru primăvară. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII