18.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal pe parcare

Scandal pe parcare

Locatarii din patru blocuri de pe strada George Fotino din Craiova s-au trezit ieri-dimineaţă cu maşinile blocate. Oamenii au aflat cu stupoare că, începând din această săptămână, nu vor mai avea cum să-şi lase autoturismele în apropierea locuinţelor pentru că terenul va fi îngrădit.

Proprietarii din blocurile B9, B10, B11 şi B12, situate pe strada George Fotino, au observat ieri-dimineaţă că o echipă de muncitori săpa de zor şanţuri chiar în parcarea din faţa imobilelor. Cum o parte din maşini rămăseseră blocate aici, mulți locatari au ieşit în faţa blocului pentru a cere socoteală muncitorilor. „Nu am fost anunţaţi. Ne-am trezit de dimineaţă cu şanţurile săpate. Vecinii care au plecat mai devreme cu maşinile nu au avut probleme. Dar sunt câteva maşini care nu mai pot fi scoase din cauza şanţului săpat. Din anii ’70, de când este blocul în care locuiesc, aici a fost parcare. Cei care au case pe Dezrobirii s-au întins către parcare câte un metru, doi. Acum au pus stăpânire pe toată parcarea. Unde să ne lăsăm maşinile, că seara toate parcările sunt pline?“, întreabă Ştefan Didu, locatar.
Pentru că nimeni nu le dădea nici o explicaţie, proprietarii s-au luat la ceartă cu muncitorii, iar în cele din urmă s-a cerut sprijinul primăriei şi al Poliţiei Locale. Conflictul a fost aplanat, dar proprietarii rămaşi fără parcare sunt nemulţumiţi. „Terenul care în prezent serveşte drept parcare pentru autoturismele proprietarilor din blocurile situate pe strada George Fotino a fost retrocedat fostului proprietar. Acesta a cerut primăriei în anul 2003, conform Legii nr. 10, restituirea în natură, dar solicitarea nu i-a fost aprobată. Decizia a fost contestată în instanţă şi acestuia i s-a dat câştig de cauză. Fostul proprietar are dreptul la 144 mp. Lucrările care se efectuează în parcarea blocurilor s-au întreprins în baza unei autorizaţii (nr. 1.046/2010) emise pe numele Ghiţă Marcel şi Ghiţă Constantin“, a precizat Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale.

Vrem parcare!

Deşi au aflat că parcarea le-a fost luată cu permisiunea  primăriei, proprietarii tot nu sunt împăcaţi cu ideea că nu mai au unde să-şi lase maşinile şi au depus o contestaţie la administraţia locală. „Nu cunoaştem cât de legală este această treabă. Ei nu ne-au prezentat toate documentele. Presupunând că au dreptate, noi întrebăm cum vede primăria rezolvarea acestei situaţii? În această parcare intrau cel puţin 35 de autoturisme. Unde se vor duce de acum înainte? Am solicitat celor în drept să găsească o cale de mijloc. Să se ia din spaţiul verde şi să ni se dea dreptul să ne lăsăm autoturismele aici. În faţa blocurilor este numai o alee înfundată. O ambulanţă sau o maşină de pompieri nu poate intra aici“, susţine Aurel Predescu, preşedintele Asociaţiei nr. 8 Calea Bucureşti, de care aparţin cele patru blocuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

23 COMENTARII