22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDelapidare din bugetul a două primării

Delapidare din bugetul a două primării

Contabila Ana Stoica din cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Pleniţa a fost arestată preventiv joi seară, în baza unui mandat pe 20 de zile emis de magistraţii Judecătoriei Băileşti. Reamintim că femeia de 49 de ani, din Pleniţa, fusese reţinută de procurorii băileşteni, joi dimineaţă, în urma unei percheziţii efectuate la ea acasă. Ana Stoica este cercetată pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual şi uz de fals.

„Expertă“ în tras
din bani

Ana Stoica era expert în cadrul Administraţiei Finanţelor Publice Pleniţa, dar de la 1 ianuarie 2011 îndeplinea şi atribuţiile de casier, după ce casiera a intrat în concediu de îngrijire a copilului. Din cercetările efectuate de poliţiştii Compartimentului de Investigare a Fraudelor Băileşti, sub directa coordonare a prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti, a rezultat că, în perioada ianuarie-iunie 2011, Ana Stoica şi-a însuşit din trezorerie, în mai multe tranşe, suma de 132.202 lei, din bugetul primăriilor arondate la această unitate a Finanţelor Publice. Având pe mână banii care se virau către instituţii şi primării, ea falsifica filele CEC ale primăriilor şi ulterior documentele de casă, făcându-şi parte din bugetul a două comune. Atunci când una dintre primăriile vizate de aceste operaţiuni ilegale dădea semne că a „mirosit“ ceva, contabila muta banii dintr-un cont în altul, completând de la alţii ceea ce „îşi trăsese“ ea. La percheziţia de joi, anchetatorii au găsit la domiciliul contabilei câteva file CEC şi documente contabile care o indicau drept autoare a delapidărilor.
„Ne-am sesizat săptămâna trecută în legătură cu faptele inculpatei. În urma cercetărilor, s-a stabilit că prin falsificarea de file CEC şi de documente contabile, în urma unor operaţiuni tip «suveică», aceasta şi-a însuşit circa 35.000 de lei din bugetul Primăriei Pleniţa şi peste 90.000 de lei din bugetul Primăriei Caraula. Controlul nostru a vizat, însă, doar perioada ianuarie – iunie 2011. Urmează să stabilim dacă vom extinde sau nu cercetările şi cu privire la perioada anterioară datei de 1 ianuarie“, a declarat Mădălin Stanciu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Băileşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII