14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPrimăria scoate căruţele din Craiova

Primăria scoate căruţele din Craiova

Consilierii locali vor vota în şedinţa din această lună interzicerea căruţelor în tot oraşul

Circulaţia căruţelor în municipiul Craiova va fi interzisă de luna viitoare. În şedinţa de consiliu local din luna mai se va supune la vot o modificare a Regulamentului de gospodărire comunală prin care vehiculele cu tracţiune animală nu vor mai avea acces în oraş. „Craiova este cel mai mare oraş din Oltenia şi consider că este oportun să interzicem căruţele în tot municipiul. Suntem de câţiva ani în Uniunea Europeană, vrem să avem un oraş modern, civilizat, dar ne lovim mereu de astfel de mijloace de transport, care reprezintă un inconvenient pentru majoritatea cetăţenilor“, a spus viceprimarul Craiovei, Teodor Sas, care a cerut Poliţiei Locale să vină cu propuneri privind îmbunătăţirea acestui proiect.
În prezent, în Bănie, căruţele sunt interzise doar în zonele 0 şi 1 ale municipiului, iar în restul oraşului ele sunt permise doar dacă au dispozitiv de reţinere a dejecţiilor animale. În caz contrar, amenzile sunt cuprinse între 500 şi 1.000 de lei şi sunt date de către Poliţia Locală.
Viceprimarul Sas este convins că oamenilor le va fi greu să respecte acest nou regulament, dar crede că, încet, încet, se vor conforma. „Poliţia Locală nu poate decât să-i sancţioneze pe căruţaşi, dar noi sperăm că, prin astfel de amenzi, ei se vor obişnui cu ideea că este interzis să mai folosească astfel de mijloace de transport şi vor renunţa la ele“, a menţionat Teodor Sas, care va propune ca amenzile pentru nerespectarea regulamentului să fie cuprinse tot între 500 şi 1.000 de lei.

Amenzi mari şi pentru tirişti

În şedinţa de consiliu din această lună va exista şi un proiect de hotărâre privind regimul tirurilor în Craiova. Primăria vrea să mărească nivelul amenzilor pentru cei care parchează tirurile în zonele publice unde este interzisă prezenţa vehiculelor cu masa mai mare de 3,5 tone.
„Am văzut tiruri parcate şi prin spatele blocurilor, acolo unde accesul lor este interzis. Probabil că sancţiunea actuală, de 200 de lei şi 3 puncte amendă, nu-i sperie, aşa că vrem să instituim prin hotărâre de consiliu o amendă mai mare, de până la 2.500 de lei“, a precizat „vicele“ Teodor Sas. Acesta susţine că prezenţa tirurilor în astfel de zone poate face ca drumurile să se lase sau poate produce avarii la conductele de apă. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII