14.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCalculatoare dispărute de la şcolile din Pieleşti

Calculatoare dispărute de la şcolile din Pieleşti

O comisie a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Dolj a demarat săptămâna trecută o anchetă la Şcolile nr. 1 şi nr. 2 din Pieleşti şi la Structura Câmpeni, vizate fiind reţelele de calculatoare primite de la Ministerul Educaţiei prin programul SEI şi pe care inspectoratul le-a împărţit la instituţiile de învăţământ din judeţ. La Pieleşti au ajuns în primăvara lui 2008 două reţele de 15+1 calculatoare, câte una pentru fiecare şcoală, o a treia reţea, de 4+1 calculatoare, fiind trimisă în toamna aceluiaşi an la Structura Câmpeni. În urma controlului s-a constatat că, din cele 37 de calculatoare, doar 30 se mai aflau la şcoli, patru fiind împrumutate la primărie şi poliţie, în timp ce trei au fost de negăsit. „Nimeni nu ştia de cele trei calculatoare dispărute. Doamna directoare ne-a dat în scris că nu are cunoştinţă de acest lucru. Poate, totuşi, îşi aduce aminte până la urmă. Oricum, ancheta continuă, iar cele trei calculatoare îi vor fi imputate pentru a se recupera prejudiciul“, a precizat Cătălin Spiridon, inspector în cadrul ISJ Dolj.
Acesta susţine că directoarea Vasilica Bujor (foto) a greşit şi când a decis să dea patru dintre calculatoarele primite de la minister la primărie şi poliţie. „Înţelegem că are o colaborare bună cu aceste instituţii şi că a vrut să le ajute, dar trebuia să găsească alte soluţii, nu să descompleteze reţelele“, a mai spus Cătălin Spiridon.

Directoarea dă vina pe Electrica

Vasilica Bujor are o altă variantă în ceea ce priveşte cele trei calculatoare care au lipsit la inventar: „Sunt dese probleme cu curentul electric în comună, iar, în 2009, o tensiune mare a ars trei calculatoare, un multifuncţional de la şcoală şi televizoarele vecinilor. Acele calculatoare există, dar sunt descompuse“.      
Cei de la inspectorat o contrazic însă pe directoare. „Ştim de cele trei calculatoare la care face dânsa referire. Sunt nefuncţionale, le-am pus la socoteală, dar tot nu ies trei. Un specialist IT o să verifice reţelele, să vedem de unde lipsesc computere, va analiza şi componentele celor defecte, iar apoi vom face un raport care va fi înaintat conducerii ISJ, pentru că scopul nostru este să recuperăm calculatoarele lipsă“, a explicat Cătălin Spiridon. Acesta a evitat să spună care este valoarea celor trei calculatoare dispărute misterios, precizând doar că ele erau de ultimă generaţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII