32.3 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024

Trafic mai lejer

Circulaţia prin centrul Craiovei s-a desfăşurat ieri mult mai bine, atât datorită noilor măsuri luate de autorităţi, cât şi pentru că şoferii au înţeles să evite pe cât posibil zona centrală a municipiului.
Pe străzile Constantin Brâncuşi, Principatele Unite şi Ştefan cel Mare s-a circulat cursiv, nu doar la orele dimineţii, dar şi după prânz, când numărul autovehiculelor a crescut simţitor. La fel de lesne puteau străbate maşinile şi intersecţia de la kilometrul 0, unde s-a făcut ieri un sens giratoriu provizoriu, renunţându-se la semafoarele care-i ghidau pe şoferi pe relaţia strada Brestei – strada Ştefan cel Mare.

Drumul arestaţilor, blocat temporar

Muncitorii de la cele două firme care construiesc pasajul – Erpia Craiova şi SCT Bucureşti – au început deja să-şi aducă utilajele şi au trecut şi la împrejmuirea şantierului cu un gărduleţ de plasă, lăsând pe bulevardul Nicolae Titulescu o bandă de urgenţe, pe care să poată avea acces la Curtea de Apel Craiova maşinile care îi aduc pe arestaţi la procese.
Una dintre aceste maşini încărcate cu deţinuţi a fost nevoită să aştepte ieri minute în şir, neputând să iasă de pe Nicolae Titulescu către Constantin Brâncuşi, din cauza şmecherilor care au improvizat o nouă parcare, pe toată lăţimea bulevardului. Conducătorul maşinii cu arestaţi a trebuit să aibă răbdare până ce şoferul tinerel care blocase banda de urgenţă şi-a mutat automobilul din drum.
În jurul orei 13.00, strada A.I. Cuza se aglomerase, însă nu atât de tare pe cât fusese în ziua anterioară. Nici la intersecţia bulevardului Carol I cu Calea Bucureşti nu mai erau aceleaşi cozi de miercuri, când strada Carol I nu putea să preia tot traficul dinspre Calea Bucureşti. „Ca să evităm ambuteiajele pricinuite de maşinile oprite neregulamentar, am pus astăzi (ieri -n.r.) poliţişti pe strada Carol I. Iar efectul s-a văzut: circulaţia a fost mult mai fluentă“, a spus Octavian Mateescu, directorul Poliţiei Locale Craiova.
În plus, s-a găsit şi o secvenţă mai bună a semafoarelor, iar un echipaj de poliţie rutieră veghea să nu intre în intersecţie de pe strada Arieş mai multe maşini decât putea prelua Carol I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII