14.8 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMititelu, dator vândut lui Piţurcă

Mititelu, dator vândut lui Piţurcă

Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul federaţiei a hotărât că Universitatea Craiova trebuie să-i achite lui Piţurcă suma de 6.964.893 de euro, după ce clubul patronat de Mititelu a decis rezilierea unilaterală a contractului tehnicianului oltean. Victor Piţurcă solicitase daune în valoare de 12 milioane de euro în urma demiterii sale de la Ştiinţa, însă membrii Camerei au admis doar în parte cererea. Piţi ar trebui să primească de la Mititelu cinci milioane de euro cu titlul de daune interese, 1,8 milioane de euro – indemnizaţia de instalare neplătită încă şi 164.893 de euro – drepturile salariale restante.
Decizia FRF a fost considerată de Mititelu „una banditească, luată de nişte infractori“. Patronul clubului oltean este convins că nu-i va plăti nici un ban lui Victor Piţurcă, precizând că va muta procesul în civil şi se va adresa direct Curţii de Apel Bucureşti. Până atunci însă, Mititelu mai are posibilitatea, pe cale sportivă, să conteste decizia la Comisia de Recurs a FRF, iar apoi să apeleze la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne.    

Ştiinţa ar putea ajunge în Liga a III-a

Decizia de la recurs va fi definitivă în ţară. Iar dacă aceasta îi va fi favorabilă tot lui Victor Piţurcă, Mititelu va fi obligat să plătească suma stabilită de Comisia de Recurs în termen de 30 de zile, astfel riscând neprogramarea Ştiinţei în campionat şi retrogradarea directă în Liga a III-a. „Dacă pierde şi la recurs, Mititelu trebuie să plătească banii în 30 de zile. Dacă nu plăteşte, Craiova nu va fi programată, iar la două neprogramări va fi retrogradată în Liga a III-a. Dacă Mititelu va răsturna decizia la TAS, Federaţia şi Liga nu vor risca nici o sancţiune, ci doar membrii comisiei care au luat decizia vor fi daţi afară!“, a precizat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir. „Mititelu a greşit. Cine l-a pus să semneze acel contract cu Piţurcă? Avem un regulament şi trebuie să-l respectăm“, a adăugat „Corleone“.
Vicepreşedintele Ligii, Sandu Boc, crede încă că procesul din ţară se poate prelungi şi că, până la finalul sezonului, Universitatea nu ar putea ajunge în situaţia de a nu fi programată în campionat. Ştiinţa poate ajunge însă în Liga a II-a dacă, până pe 31 martie, Mititelu nu achită datoriile către fisc şi terţi, care ajung la aproape trei milioane de euro, condiţie obligatorie pentru primirea licenţei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

57 COMENTARII