19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAngajatul de la Fisc Caracal, urmărit penal

Angajatul de la Fisc Caracal, urmărit penal

Angajatul Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Caracal din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Olt care a încasat bani de la mai mulţi agenţi economici şi nu i-a mai depus la casierie este, în prezent, urmărit penal. Este vorba de Sorin Popescu, angajat în cadrul Serviciului de Colectare al Administraţiei Finanţelor Publice (AFP) Caracal. Omul este cercetat pentru delapidare, iar zilele trecute, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal au dispus începerea urmăririi penale în cazul acestuia.
„Săptămâna trecută s-a dispus începerea urmăririi penale împotriva angajatului Administraţiei Finanţelor Publice. A fost audiat. El este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare. Riscă închisoarea de la un an la 15 ani“, a declarat prim procurorul Cristian Popescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal.
Potrivit reprezentanţilor DGFP Olt, angajatul ar fi prejudiciat statul cu aproximativ 40.000 de lei, bani încasaţi de la diverşi agenţi economici din judeţ şi pe care nu i-a mai pus în casierie. Inspectorul Popescu a operat în perioada aprilie – iulie 2010, când a încasat de la nouă agenţi economici suma respectivă, în numerar şi, în loc să depună banii, inspectorul i-a băgat în buzunar. Direcţia a verificat angajatul şi a făcut o plângere penală împotriva sa. De asemenea, a încetat şi raportul de muncă al angajatului AFP Caracal.
Şeful AFP Caracal a declarat că inspectorul Popescu i-a confirmat că a sustras banii. „El a recunoscut că a luat banii şi a motivat că a făcut totul din motive personale. Nu am înţeles de ce a luat aceşti bani. Când l-am întrebat, mi-a spus că o să aflu adevărul peste doi – trei ani“, a declarat Marin Jianu, şeful AFP Caracal.
Chestionat de reporteri, Sorin Popescu a recunoscut că a luat banii, dar l-a învinovăţit pe Jianu pentru faptul că el a luat banii de la firme şi nu i-a mai predat la casierie. „Banii există… urmează să îi depun la casierie imediat după soluţionarea cazului în instanţă. Nu comentez! Acesta este un gest disperat de a atrage atenţia asupra comportamentului discreţionar şi dictatorial al şefului AFP Caracal, Marin Jianu. El m-a obligat să încalc legea! Am depus plângeri penale împotriva lui Jianu şi Gherghina (Elena Gherghina – director executiv al DGFP Olt – n.r.) la mai multe instanţe şi instituţii abilitate“, a explicat Popescu.
Cei mai mulţi bani încasaţi şi băgaţi de Popescu în buzunar au fost de la SC Excelsior SRL Caracal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS