15.1 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalCovei mai stă după gratii

Covei mai stă după gratii

Curtea de Apel Bucureşti a admis, ieri seară, recursul procurorilor DIICOT – Structura Centrală împotriva hotărârii Tribunalului Bucureşti de pe 13 august, instanţă care a admis atunci cererile de eliberare provizorie formulate de Iustin Covei şi alţi zece inculpaţi în dosarul în care sunt judecaţi pentru fraude cu cărţi de credit. Judecătorii de la Curte au casat în parte hotărârea tribunalului şi au hotărât eliberarea provizorie sub control judiciar a doi dintre inculpaţi, Marius Francisc Dancă şi Marius Trîncă, însă au menţinut starea de arest a celorlalţi nouă, printre care şi Iustin Covei.
Iustin Covei, fiul judecătorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT – Structura Centrală pe 8 martie 2010, împreună cu 19 dintre membrii unui grup infracţional organizat, printre care se numără „Nixon“ şi „Fulgerică“. Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii bucureşteni, inculpaţii formau în Craiova patru grupări infracţionale, cu legături strânse între ele, care operau în România, Australia, Iordania sau Cipru. În ceea ce îl priveşte pe Covei, procurorii au adăugat la dosarul de urmărire penală două filmări, făcute pe 13, respectiv 19 aprilie 2009, de camerele de supraveghere ale unui ATM Carpatica din Craiova, în care acesta apărea retrăgând bani de pe două carduri contrafăcute.
Potrivit NewsIn, procurorul de caz a susţinut ieri, în faţa magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, că instanţa de fond – Tribunalul Dolj – s-a grăbit când a luat decizia eliberării sub control judiciar a celor 11 inculpaţi, având în vedere complexitatea dosarului şi numărul mare de fapte de care sunt acuzaţi aceştia. De partea cealaltă, avocaţii inculpaţilor au susţinut că cei 11 clienţi ai lor fie au probleme de sănătate, fie pot fi judecaţi în stare de libertate fără a avea cum să influenţeze ancheta, mai ales că au fost deja audiaţi de Tribunalul Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII