15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalA scăpat cu viaţă

A scăpat cu viaţă


Un tir de Maramureş a aterizat ieri în curtea unui doljean, nu înainte de a avaria două autoturisme, de a distruge o poartă şi un gard. Accidentul s-a produs pe Drumul Naţional 6, în comuna Brădeşti.

Un tir cu numărul de înmatriculare MM-20-EXT aducea ieri profiluri PVC de geam termopan de la firma Extruplast din Baia Mare către societatea Feroplast din Craiova. În jurul orei 13.00, autotrenul a intrat în comuna Brădeşti. Mai avea doar câţiva kilometri până la destinaţie, când şoferul tirului – maramureşeanul Joseph Attila Moni – a pierdut controlul volanului. Autocamionul greu s-a dus de-a dreptul către un Cielo alb, cu numărul DJ-06-KIH, oprit pe partea dreaptă a drumului.
„Doar ce coborâsem să duc două plase în casă. Lăsasem maşina cu avariile pornite, pentru că urma să mă întorc în câteva secunde. Am auzit o bubuitură, am ieşit repede afară şi nu mi-am mai găsit maşina. Când m-am uitat mai bine, am văzut-o la vreo câteva zeci de metri distanţă, făcută zob. Tirul trecuse de-a dreptul peste ea. Cred că au fost secundele mele de noroc, pentru că, dacă eram înăuntru, nu mai aveam scăpare“, povesteşte Constantin Tutunaru din Brădeşti.

„Am crezut că e o bombă“

După ce a trecut de-a dreptul peste Cielo, tirul a spulberat balustrada de protecţie de pe marginea drumului, a zburat prin aer câţiva metri de pe carosabil şi a aterizat peste gardul şi poarta altui localnic, făcându-le praf. Apoi, tirul înclinat a mai mers târâş vreo 20 de metri prin ograda cetăţeanului, oprindu-se lângă un pom, pe o grămadă de bolovani.
„Eu lucrez la primărie, la Brădeşti, şi venisem acasă să mănânc. De obicei las maşina în stradă, dar de data asta am băgat-o în curte, că era mai umbră. Era fix 13.05 când m-am ridicat de la masă şi am vrut să ies către maşină ca să mă întorc la serviciu. Am auzit o bubuitură groaznică. Am crezut iniţial că e o bombă. Când zgomotul nu s-a mai auzit, am ieşit afară şi am văzut un tir la mine în curte, culcat pe o parte. Gardul şi poarta erau făcute praf, maşina era avariată, iar lângă fântână stătea şoferul tirului, care ieşise din cabină plin de sânge“, îşi aminteşte Paul Strunoiu. „Mie să-mi plătească maşina, plus gardul şi poarta“, spune el, uitându-se către Loganul său cu numărul B-98-ZBK, aproape nou cu câteva minute înainte.
După producerea accidentului, conducătorul tirului a fost condus cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijiri medicale. Lucrătorii Poliţiei Filiaşi au început cercetările pentru stabilirea condiţiilor în care s-a produs accidentul.
„Din primele cercetări, se pare că şoferul tirului a adormit la volan, pe fondul oboselii, şi a pierdut controlul asupra direcţiei“, a explicat agentul principal Răzvan Văduva, din cadrul Compartimentului Rutier al Poliţiei Filiaşi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII