15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPistolar în arest

Pistolar în arest

O altercaţie în trafic între doi şoferi de Dacii s-a încheiat cu un foc de armă. Victima a ajuns la spital, iar autorul a primit mandat de arestare pentru 15 zile.

Un craiovean de 22 de ani a fost arestat aseară după ce a împuşcat alt şofer în urma unei altercaţii în trafic. Scandalul a avut loc ieri-dimineaţă, nu departe de complexul Rotonda.

Două Dacii într-un giratoriu

Ieri-dimineaţă, la ora 9.18, poliţiştii craioveni au fost sesizaţi prin 112 de către Florin Stania, de 28 de ani, din Craiova, cu privire la faptul că a fost agresat în trafic, la intersecţia străzilor Horia şi Nanterre. Mai multe maşini ale Secţiei 3 Poliţie Craiova şi ale jandarmeriei s-au deplasat imediat la faţa locului, unde, alături de Stania, l-au găsit şi pe celălalt protagonist al altercaţiei – Bogdan Ştefan Cosmulescu, de 22 de ani, din localitate.
În urma audierilor, oamenii legii au aflat că în sensul giratoriu de la intersecţia străzilor Horia, Oituz, Pictor Andreescu şi Eremia Grigorescu, Stania pătrunsese cu Dacia lui fără să se asigure şi să acorde prioritate Daciei 1310 conduse de Cosmulescu. La intersecţia cu strada Nanterre, cei doi şoferi s-au luat la ceartă. Mai întâi a fost un schimb de replici pe geamul coborât al portierelor, apoi un şir de înjurături faţă în faţă, urmat de un schimb de pumni. Cosmulescu s-a ales cu ochii vineţi, dar nici el nu s-a lăsat mai prejos. A scos de la brâu un pistol cu bile pe care îl deţinea legal şi l-a împuşcat pe Stania în burtă.

Mandat pentru un foc de armă

Cel împuşcat a fost transportat la Spitalul de Urgenţă Craiova pentru a primi îngrijirile medicale necesare. I s-a dat însă drumul repede, cadrele medicale constatând că nu are mare lucru, în ciuda durerii pe care i-o provocase bila de cauciuc cu care trăsese în el celălalt şofer.
Ambii conducători auto au fost conduşi la Secţia 3 Poliţie Craiova pentru audieri. Oamenii legii au încercat să stabilească dacă posesorul armei de foc a utilizat-o în mod legal. După ce le-au luat declaraţii ambilor şoferi, poliţiştii au decis să-l reţină pentru 24 de ore pe pistolarul Cosmulescu, iar procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova au solicitat instanţei arestarea preventivă a acestuia, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
Aseară, magistraţii de la Judecătoria Craiova au dat curs propunerii, emiţând pe numele lui Cosmulescu un mandat de arestare pentru 15 zile. Se pare că la emiterea mandatului a cântărit greu şi faptul că poliţiştii au găsit asupra lui Cosmulescu un box, ceea ce ar dovedi că tânărul ar fi fost pornit să-l snopească în bătaie pe celălalt şofer.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

48 COMENTARII