15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalAvocata Filip, trimisă în judecată

Avocata Filip, trimisă în judecată

Procurorii Serviciului Teritorial Craiova al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au decis trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a avocatei Simona Niculina Filip, de 43 de ani, din Craiova, acuzată de trafic de influenţă. Împreună cu ea a mai fost deferit justiţiei, în stare de libertate, agentul Ion Măceşanu, de la Penitenciarul Craiova, care i-a fost complice.
Potrivit DNA, avocata  a pretins de la un deţinut din Penitenciarul Craiova suma de 10.000 de euro, din care 3.000 de euro reprezentau onorariul său, iar restul de 7.000 de euro erau pentru a-i remite magistraţilor din cadrul Curţii de Apel Craiova şi Tribunalului Dolj în scopul de a-i determina să-l elibereze şi să pronunţe o hotărâre judecătorească de condamnare cu suspendare în dosarul în care era judecat pentru trafic de influenţă. În plus, avocata a mai pretins şi suma de 2.000 de euro, afirmând că are influenţă asupra procurorilor din cadrul DNA Craiova, pentru a-i determina să nu declare apel.
În demersul său, susţin procurorii anticorupţie, Simona Niculina Filip a fost sprijinită de agentul de penitenciar Ion Măceşanu, „care, în schimbul sumei de 1.000 de euro, a intermediat relaţia dintre denunţător şi inculpată, prezentând-o pe aceasta ca fiind un avocat cu influenţă printre judecătorii şi procurorii din municipiul Craiova, asigurându-l că inculpata poate obţine punerea sa în libertate“, se arată într-un comunicat al DNA.
Avocata Filip şi agentul Măceşanu au fost supravegheaţi mai multe săptămâni de procurorii DNA. Oamenii legii au interceptat telefoane şi convorbiri ambientale, inclusiv în Penitenciarul Craiova, pentru a afla cu cine urmează să fie „aranjată“ eliberarea deţinutului. Pentru a cunoaşte însă întreaga poveste, inclusiv numele şi preţul judecătorilor cu care se făcea aranjamentul, citiţi Gazeta de Sud de luni!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

10 COMENTARII