18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞi-a ucis naşa pentru 40 de lei

Şi-a ucis naşa pentru 40 de lei

Un tânăr din localitatea doljeană Călăraşi a fost arestat preventiv vineri, după ce, miercuri seară, şi-a omorât naşa, o bătrână de 83 de ani, cu mai multe lovituri de cuţit, pentru că aceasta nu a vrut să îi dea bani.

Poliţiştii din comuna Călăraşi au fost sesizaţi joi, în jurul orei 15.00, de un vecin al Stanei Ghiţă, de 83 de ani, din localitate, despre faptul că a găsit-o pe bătrână decedată pe pat, în locuinţa sa. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului au stabilit din primele verificări că bătrâna a fost omorâtă, pe corpul şi gâtul acesteia fiind vizibile mai multe lovituri de cuţit, dar şi că, probabil, motivul omorului a fost jaful. Cazul a fost preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, care a început audierile vecinilor victimei şi a întocmit un cerc de suspecţi. Oamenii legii au stabilit destul de repede că autorul omorului este Dănuţ Stoica, de 25 de ani, finul victimei. Bărbatul a fost reţinut joi seară, pentru 24 de ore, în baza unei ordonanţe emise de procuror, după care a fost dus în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. După o noapte petrecută în arest, vineri dimineaţă, Stoica a fost audiat de procurori, care au şi cerut în instanţă arestarea preventivă a acestuia pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav.

I-a tăiat gâtul şi a plecat cu 40 de lei

În urma cercetărilor şi după ce l-au audiat pe Stoica, anchetatorii au stabilit că omorul a avut loc miercuri seară. După ce a băut mai multe pahare de vin, Stoica s-a dus la naşa sa, care locuia singură, ca să-i ceară bani. Pentru că l-a văzut băut, bătrâna a refuzat să îi dea bani şi i-a spus să plece. După cum au precizat reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, tânărul s-a enervat şi a luat-o la bătaie pe bătrână. Când femeia a căzut la pământ, Stoica a luat un cuţit de bucătărie şi i-a aplicat acesteia mai multe lovituri în zona gâtului şi pieptului. După aceea, tânărul a aşezat-o pe bătrână pe pat, a spălat cuţitul şi l-a pus în locul de unde îl luase, a luat 40 de lei, bani pe care i-a găsit prin casa Stanei Ghiţă, şi a plecat. Cadavrul femeii a fost descoperit a doua zi, joi, de Valentin Chioşa, un vecin al acesteia, care a intrat în casă văzând că vecina sa nu a mai dat nici un semn de viaţă de miercuri. Corpul neînsufleţit al victimei a fost dus la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirii cauzei decesului. Medicii legişti au constatat că moartea bătrânei a fost violentă şi a survenit în urma hemoragiei interne şi externe provocate de plăgile tăiate de la nivelul gâtului şi toracelui.
În urma celor constatate, anchetatorii l-au prezentat ieri pe Stoica în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav. Magistraţii au considerat că procurorii au probe suficiente împotriva bărbatului, mai ales că acesta şi-a recunoscut fapta şi au dispus arestarea sa preventivă.

Omorul, deosebit de grav

Conform Codului Penal, omorul deosebit de grav este cel săvârşit, printre altele, prin cruzimi, asupra a două sau mai multor persoane, de către o persoană care a mai săvârşit un omor sau care doreşte să săvârşească sau să ascundă săvârşirea unei tâlhării. Anchetatorii au considerat că Stoica a comis omorul pentru a săvârşi o tâlhărie. Omorul deosebit de grav se pedepseşte cu detenţia pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII