15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalLovit de maşină în mijlocul străzii

Lovit de maşină în mijlocul străzii

Un accident mortal şi două accidente grave s-au produs în judeţul Dolj din noaptea de Revelion şi până duminică.
Primul din această serie a avut loc pe 31 decembrie 2009, cu doar câteva minute înainte de trecerea în noul an. În jurul orei 23.45, pe strada Mihail Bârca din Craiova, Anca Neacşu, de 32 de ani, din localitate, aflată la volanul unui Audi Q7, l-a accidentat grav pe Marian Pârcălabu, de 29 de ani, din Bucureşti, care era în mijlocul străzii şi lansa petarde pentru a-şi exprima bucuria trecerii în noul an. Acroşat de maşină, tânărul s-a ales cu fractură de tibie şi peroneu. Din primele cercetări ale poliţiei a rezultat că o mare parte din vina pentru producerea accidentului o are şoferiţa, din cauza imprudenţei şi neatenţiei în conducere. Drept urmare, femeia s-a ales cu dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă.

Accidente provocate de începători

În prima zi a noului an, în jurul orei 21.00, un începător care avea permis de doar trei săptămâni şi-a rănit grav cel mai bun prieten. Ionuţ Popovici, de 18 ani, din Craiova, aflat la volanul unui VW Passat cu care circula pe Calea Severinului din localitate, a pierdut controlul direcţiei şi a ieşit de pe carosabil. Accidentul a fost cauzat, potrivit poliţiei, de neadaptarea vitezei la condiţiile de carosabil umed şi de lipsa de experienţă a conducătorului auto, care obţinuse permisul de conducere pe 10 decembrie 2009. În urma impactului cu un zid, ocupantul scaunului din dreapta faţă, Adrian M., de 17 ani, din localitate – a fost grav rănit, suferind o fractură de coloană cervicală.
Cel mai grav accident din această perioadă s-a produs însă pe 2 ianuarie, în jurul orei 22.50, pe DJ 561, în comuna doljeană Cerăt. Acolo, alt începător – Marius Ştefan, de 19 ani, din localitate – care obţinuse permisul de conducere în 2009, în Italia, l-a accidentat mortal pe Elvis Dumitru, de 18 ani, din aceeaşi localitate, care a traversat carosabilul printr-un loc nepermis şi fără să se asigure. Şoferul este cercetat pentru ucidere din culpă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII