15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDr. Goga face potecă la tribunal

Dr. Goga face potecă la tribunal

Încercând cu disperare să scape din arest, dr. Valentina Goga a ajuns să meargă chiar şi la două procese pe zi, doar-doar se va găsi vreun judecător milostiv care s-o elibereze.

Craioveanca Valentina Goga, medic în cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă de la Casa de Pensii Dolj, va apărea din nou mâine în faţa judecătorilor de la Tribunalul Dolj. E vorba doar de alt proces în care solicită eliberarea provizorie sub control judiciar, adică tot ce a cerut şi săptămâna trecută.

Ziua şi cererea

Miercuri, 7 octombrie, Tribunalul Dolj a respins prima solicitare a doctoriţei de eliberare sub control judiciar. Joi, 8 octombrie, Valentina Goga a mai făcut o cerere de eliberare sub control judiciar, pe care a depus-o tot la Tribunalul Dolj. Gentili, magistraţii s-au dovedit neaşteptat de expeditivi, acordându-i termen chiar în aceeaşi zi. Ba, mai mult, procesul a ajuns la acelaşi judecător care se pronunţase cu o zi înainte – Bogdan Diaconescu.
Nici măcar apărătorul medicului nu s-a aşteptat să primească un termen atât de scurt, instanţa fiind nevoită să amâne judecarea cu o zi, întrucât avocatul Liviu Belulescu era în imposibilitate de a se prezenta la proces. Vineri, 9 octombrie, avocatul s-a prezentat, însă din nou cauza nu s-a putut judeca la Tribunalul Dolj. De această dată lipsea… dosarul de cercetare penală, care era trimis la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca – în aceeaşi zi – recursul formulat tot de dr. Goga împotriva cererii respinse de tribunal cu două zile înainte.
Alergată între două instanţe într-o singură zi, nici doctoriţa n-a mai rezistat ritmului infernal la care o supuneau avocaţii. Prin urmare, chiar Valentina Goga a cerut tribunalului acordarea unui termen mai lung, iar procesul s-a amânat pentru miercuri, 14 octombrie.

La comun cu deţinuţii

Până la sfârşitul săptămânii, când expiră cele 15 zile de arest preventiv ale Valentinei Goga, prinsă în flagrant de luare de mită, se mai pot întâmpla  însă multe. Pe de o parte, e posibil ca judecătorul care n-a acceptat săptămâna trecută eliberarea sub control judiciar a doctoriţei să-şi fi schimbat între timp părerea şi să fie de acord săptămâna aceasta. Pe de altă parte, potrivit unor surse judiciare, procurorul are dosarul aproape gata şi se pregăteşte să o trimită în judecată pe doctoriţă pentru luare de mită înainte de sfârşitul săptămânii, astfel că instanţa, în momentul în care va primi dosarul finalizat, va trebui să se pronunţe cu privire la menţinerea stării de arest în timpul judecăţii pentru o perioadă de 60 de zile, nu de maximum 30, ca în timpul desfăşurării anchetei. În momentul trimiterii în judecată, doctoriţa va fi transferată din arestul poliţiei doljene în Penitenciarul Craiova, împreună cu ceilalţi deţinuţi de drept comun. Cât de repede va scăpa însă dr. Goga de arest, rămâne de văzut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

16 COMENTARII