22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljŞi-a omorât soţia, apoi s-a spânzurat

Şi-a omorât soţia, apoi s-a spânzurat

Un bărbat din comuna doljeană Cârcea şi-a ucis soţia cu mai multe lovituri de ciocan, apoi s-a spânzurat în momentul în care a văzut poliţia la poartă.

Poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj cercetează o crimă urmată de sinucidere, petrecute în comuna doljeană Cârcea.
Mircea Şotoi, de 53 de ani, a ucis-o sâmbătă pe soţia lui, Carmen Şotoi, de 44 de ani, apoi şi-a pus capăt zilelor. Între cei doi era o stare conflictuală mai veche. Bărbatul – bolnav de ciroză hepatică în stare avansată – nu renunţase la băutură, aşa cum ar fi fost normal în cazul unei asemenea suferinţe. Ba, dimpotrivă, căpătase şi patima jocurilor de noroc. Soţii Şotoi aveau o situaţie materială bună. Băieţii lor erau plecaţi la muncă în Italia şi trimiteau mereu bani acasă, pentru a-şi ajuta părinţii. Capul familiei însă era obsedat de faptul că, bolnav fiind, soţia lui – cu nouă ani mai tânără – îl înşală cu un consătean. Pe fondul acestei obsesii, cei doi soţi se certau destul de des. Aşa se pare că s-a întâmplat şi sâmbătă, 5 septembrie, când, din cauza consumului de alcool şi a unei crize de gelozie, Mircea Şotoi a pus mâna pe un ciocan şi şi-a lovit soţia în cap până când femeia a căzut lângă pat şi n-a mai mişcat. A murit pe loc, în urma gravelor traumatisme craniene suferite, după cum aveau să stabilească ulterior medicii legişti.

Patru zile cu soţia moartă-n casă

Ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat, Şotoi şi-a continuat viaţa de zi cu zi, deşi cadavrul soţiei lui zăcea în camera alăturată. Chiar a inventat o scuză pentru dispariţia femeii, susţinând că în noaptea de sâmbătă spre duminică aceasta şi-a luat hainele şi a plecat de acasă.
Alertat că Mircea Şotoi nu mai iese din casă, un vecin l-a vizitat miercuri dimineaţă, gândindu-se că i s-a făcut cumva rău. Când a deschis uşa casei a fost întâmpinat de Şotoi, care l-a luat la goană. Vecinul a apucat să vadă însă că într-una dintre camere este o persoană căzută pe jos, iar din interior venea un miros puternic de cadavru. Luat la întrebări de vecini şi de tatăl lui, Mircea Şotoi a susţinut că l-a omorât pe amantul soţiei sale. Cineva a chemat poliţia, iar când a văzut maşina cu girofar, bărbatul a ieşit dintre vecini şi a luat-o către spatele curţii. Oamenii legii l-au strigat de la poartă, apoi, văzând că nu mai apare, au intrat în curte să-l caute. L-au găsit după câteva minute. Se spânzurase cu cablul de la televizor într-o anexă a gospodăriei. Sub picioarele lui se afla un scaun răsturnat.
Poliţiştii, vecinii, dar şi cadrele medicale de la Ambulanţă, chemate la faţa locului, au încercat să-l resusciteze, însă fără succes.
Studiind ulterior scena sinuciderii, poliţiştii şi procurorii care anchetează cazul şi-au dat seama că spânzurarea fusese premeditată de Mircea Şotoi, care se aştepta să fie luat la întrebări de poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII