16.4 C
Craiova
vineri, 24 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNici o veste despre Costea Velcev

Nici o veste despre Costea Velcev

După o săptămână de căutări, anchetatorii nu au nici o veste despre minorul dispărut din staţiunea montană Rânca. Acesta va fi căutat în continuare cu ajutorul câinilor, dar şi al unor aparate portabile de termodetecţie.

Joia trecută, Constantin Velcev, de şapte ani, din Techirghiol, a dispărut de lângă cabana din staţiunea montană Rânca unde era cazat împreună cu bunicii săi. De atunci nu se mai ştie nimic de el. Ieri, în staţiune au sosit şapte poliţişti de frontieră din Teleorman şi Constanţa, care vor căuta copilul dispărut cu ajutorul unor aparate portabile de termodetecţie. Au continuat şi căutările poliţiştilor cu cei doi câini antrenaţi în depistarea cadavrelor. „Aparatele poliţiştilor de frontieră indică temperatura corpului în cazul în care copilul mai este în viaţă. Acestea pot acoperi câţiva kilometri şi pot detecta orice urmă de caldură emanată de un obiect sau corp uman“, a spus Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.
Autorităţile implicate în acţiunea de căutare a băiatului iau în continuare în calcul toate posibilităţile, inclusiv aceea că el ar putea fi în viaţă. „Am căutat vreme de mai multe ore şi nu am dat de nici o urmă. Absolut nimic. Poate se gândeşte la acest copil cineva de acolo, de Sus, din Ceruri, şi are grijă de el. Ne dorim să-l găsim în viaţă. Aparatele sunt folositoare, dar aici sunt păduri şi copacii ne împiedică vizibilitatea“, a spus unul dintre poliţiştii de frontieră veniţi de la Constanţa.

Rătăcit în munţi, varianta cea mai plauzibilă

Căutarea băiatului va continua chiar şi o lună, a dat asigurări comandantul-şef al IPJ Gorj, Viorel Caragea. „Ştim că băiatul iubea pădurea şi îi plăceau animalele. A fost văzut ultima dată pe un drum din apropierea unei păduri, lângă o stână de oi, la câteva ore după ce îi spusese mamei sale la telefon că văzuse măgăruşii ciobanilor şi era foarte încântat de aceste animale. În lipsa oricărui alt indiciu, ce putem crede altceva decât că s-a rătăcit? Să sperăm că se va repeta situaţia fericită de acum câţiva ani, când, la sfârşit de iarnă, am găsit o fată în viaţă după o săptămână de rătăcit pe munte, la 25 km de locul în care fusese văzută ultima dată“, a afirmat Caragea. Acesta a menţionat că echipele de căutare vor fi prezente în continuare pe munte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS