16.7 C
Craiova
duminică, 19 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalUcis pentru a fi jefuit

Ucis pentru a fi jefuit

Un bărbat din Redea a fost ucis cu sânge rece pentru un telefon mobil şi pentru lănţişorul din aur pe care îl avea la gât. După ce a comis fapta, criminalul s-a ascuns.

 

Un bărbat din Redea a fost omorât cu sânge rece pentru a fi jefuit. Principalul suspect de crimă este de negăsit, iar localnicii spun că acesta s-ar ascunde la Caracal, unde a locuit mai mulţi ani.

Ştefan Varia, de 35 de ani, a fost găsit mort ieri-dimineaţă. Cadavrul a fost descoperit pe o uliţă din comună, în apropierea unui magazin, de o femeie din localitate. Vecinii spun că bărbatul a fost ucis pentru telefonul mobil şi lănţişorul din aur pe care îl avea la gât. „L-au omorât ca să îi ia telefonul mobil şi lănţişorul de la gât. Bani nu avea la el, că nu lucra. Trăia din pensia părinţilor şi din ce mai strângea când muncea cu ziua pe la oameni", a spus Mariana Alexandrescu, o localnică. Tot vecinii afirmă că victima a fost lovită cu o scândură ruptă dintr-un gard, iar apoi a fost târâtă pe jos.

La faţa locului s-au deplasat poliţişti, criminalişti, un procuror şi un medic legist, pentru cercetări. Aceştia îl suspectează de crimă pe un localnic, Valentin Groza, cu care victima ar fi fost văzută consumând alcool, duminică seară, la un magazin. „Pe cadavru au fost găsite urme vizibile de violenţă la nivelul capului. Avem şi un suspect în acest caz, iar cercetările continuă", au declarat anchetatorii şi şeful Poliţiei Redea, Laurenţiu Gepana. Ei spun că, deocamdată, nu au stabilit mobilul crimei.

Suspectul, de negăsit

Părinţii victimei au aflat târziu ce s-a întâmplat cu fiul lor, ambii având probleme de sănătate. După ce a comis fapta, suspectul a dispărut. Potrivit oamenilor, el ar fi fost văzut ieri -dimineaţă deplasându-se cu un taxi, spre Caracal. Anchetatorii au mers la locuinţa acestuia şi au vorbit cu părinţii lui. Ei susţin însă că nu ştiu nimic de copilul lor. Tatăl lui Valentin Groza a fost audiat ieri, la Postul de Poliţie din Redea.

Conform procurorului Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în urma expertizei medico-legale s-a stabilit că victima a murit din cauza loviturilor primite. „Moartea a fost violentă şi a fost cauzată de un şoc hemoragic şi traumatic. Victima a fost lovită cu un corp contondent. În continuare se efectuează cercetări pentru omor", a precizat Adrian Aspra. Anchetatorii au audiat mai multe persoane. Dacă va fi găsit bărbatul suspect, acesta va fi cercetat pentru omor, riscând între 10 şi 20 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII