25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMuncitor rănit la Electroputere

Muncitor rănit la Electroputere

Un angajat al Electroputere Craiova a fost transportat ieri după-amiază la Urgenţa Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Craiova, după ce a căzut în gol în timp ce se afla în incinta fabricii. În jurul orei 17.00, colegii lui Marian Moghilaş, de 57 de ani, au anunţat la numărul de urgenţă 112 că acestuia i s-a făcut rău şi a căzut pe o scară, rănindu-se grav la cap.
Echipajul SMURD care s-a deplasat la faţa locului i-a acordat bărbatului primele îngrijiri medicale şi l-a transportat la spital, unde a fost internat cu diagnosticul traumatism cranio-cerebral grav şi leziuni cranio-cerebrale. „În funcţie de evoluţia stării de sănătate a pacientului se va decide dacă este cazul unei intervenţii chirurgicale“, a explicat unul dintre medicii Secţiei de reanimare.
Cadrele Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Dolj au demarat verificările încă de ieri-seară, pentru a stabili dacă bărbatul rănit se afla în timpul orelor de serviciu. Adrian Chiţu, responsabil cu protecţia civilă în cadrul Electroputere, a explicat că muncitorul rănit se afla în afara orelor de muncă, acesta terminând serviciul la ora 15.30. Se pare că Marian Moghilaş a vrut să se urce într-o cabină de comandă, aflată la o înălţime de aproximativ şase metri, dar s-a dezechilibrat şi a căzut de la primul tronson al scării, aflat la mai puţin de doi metri de sol, lovindu-se la cap de o balustradă. Bărbatul a avut norocul să fie găsit de alţi muncitori.
În mod normal, nici un angajat nu ar fi trecut prin zona respectivă până la începerea programului în ziua următoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU