25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalÎncă un Gorbunov

Încă un Gorbunov


Un bărbat din Dolj, condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor, s-a făcut pierdut după ce a fost eliberat condiţionat de Tribunalul Dolj, asemenea cazului Gorbunov, pe motive medicale.

 

Înaintea lui Serghei Gorbunov a fost Ioan Ştefănescu, din Urzicuţa. Dacă basarabeanul a fost eliberat condiţionat anul trecut de Tribunalul Dolj, Ştefănescu, un bărbat condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor, l-a „bătut“ cu un an.

El a fost arestat preventiv de poliţiştii doljeni în ianuarie 2004, după ce a atacat un consătean cu cuţitul, iar medicii au stabilit că rănile provocate i-au pus acestuia viaţa în pericol. A fost ţinut în stare de arest preventiv până în luna noiembrie a aceluiaşi an, când Tribunalul Dolj l-a condamnat la închisoare cu executare. Pe 29 ianuarie 2007, aceeaşi instanţă, prin sentinţa nr. 48, a admis cererea lui Ştefănescu de întrerupere a executării pedepsei pentru o perioadă de două luni pe motive medicale, iar zece zile mai târziu, acesta ieşea pe poarta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Craiova. Cu puţin înainte de expirarea perioadei de graţie, a depus o cerere de amânare a executării pedepsei, invocând aceleaşi motive medicale. Între timp, fiind „băiat de comitet“, s-a întors în penitenciar, respectiv pe 8 aprilie. După o lună, pe 7 mai, judecătoarea Tatiana Mirea din cadrul Tribunalului Dolj, prin sentinţa nr. 216/2007, a admis cea de-a doua cerere a lui Ştefănescu, care a primit liber până în august. Bărbatul s-a întors în Urzicuţa, localitatea unde era domiciliat. A respectat programul de „întâlniri“ cu poliţiştii din comună. Ca un făcut, cu câteva zile înainte de data la care trebuia să revină în închisoare, a dispărut. A fost dat în urmărire generală la nivel naţional pe 25 octombrie 2007 şi în urmărire internaţională prin Interpol în februarie 2008. În prezent, se pare că trăieşte şi munceşte în localitatea Kyparissia din Grecia.

 

Caz asemănător în Timiş

 

Înaintea Tribunalului Dolj a fost Tribunalul Timiş. Această instanţă a eliberat condiţionat, pe motive medicale, un condamnat la nouă ani de închisoare cu executare. Aurelian Pădureanu, din Băileşti – Dolj, fusese condamnat pentru tâlhărie de aceeaşi instanţă şi băgat după gratii pe 9 septembrie 1998. A făcut cerere de întrerupere a executării pedepsei, iar Tribunalul Timiş, pe 25 august 2000, a admis solicitarea, dându-i condamnatului trei luni la dispoziţie să se trateze, după ce acesta a promis că se va întoarce în închisoare de bunăvoie şi nesilit de nimeni. Imediat după punerea în libertate, a dispărut împreună cu toată familia din Băileşti. Pe 28 septembrie 2001, a fost dat în urmărire generală pe ţară, iar un an mai târziu, în urmărire la nivel internaţional prin Interpol. Din informaţiile existente, se pare că doljeanul se află în Franţa, împreună cu soţia şi copiii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU