25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalArestat pentru clonări de carduri

Arestat pentru clonări de carduri

Un craiovean a ajuns după gratii pentru 29 de zile, fiind prins de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) după ce a montat un aparat de citit carduri pe un bancomat.

Ofiţerii BCCO, coordonaţi de un procuror din cadrul DIICOT Craiova, au pornit de la nişte informaţii potrivit cărora un bărbat din municipiu intenţiona să monteze dispozitive artizanale pe bancomate de pe raza judeţului Dolj şi a celor limitrofe, pentru copierea datelor înscrise pe cardurile bancare. Sâmbătă a fost organizată o acţiune de supraveghere a lui Constantin Savu, de 31 de ani, din Craiova, ocazie cu care poliţiştii l-au urmărit pe bărbat din municipiu la Drăgăşani, Râmnicu Vâlcea şi până în Sibiu.

Acolo, el a fost văzut când a montat un dispozitiv de copiere a datelor („pisicuţă“) pe un bancomat, după care a aşteptat aproximativ o oră. În acest timp, mai mulţi clienţi ai băncii respective au folosit bancomatul pentru a retrage diferite sume de bani. Bărbatul a fost prins în flagrant, poliţiştii găsind asupra acestuia un laptop şi cabluri de transmitere date. Ei au ridicat şi dispozitivul de citit carduri. În timp ce Savu era „luat pe sus“ de cadrele BCCO, alţi poliţişti au făcut două percheziţii la locuinţele craioveanului, unde au descoperit şi alte materiale şi dispozitive pentru confecţionarea cititoarelor artizanale de carduri.

În seara în care a fost prins, a fost emisă pe numele lui Constantin Savu o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, iar ieri-dimineaţă, dosarul penal deschis pe numele lui a fost înaintat instanţei de judecată, care i-a dat mandat pentru 29 de zile sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de aderare la un grup infracţional organizat, acces fără drept la un sistem informatic, falsificarea instrumentelor de plată electronică şi deţinerea de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică. Poliţiştii efectuează în continuare cercetări, pentru a stabili dacă Savu a creat vreun prejudiciu băncilor comerciale şi pentru a identifica eventualii complici, existând suspiciuni că nu a „lucrat“ singur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII