25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPietoni amendaţi de Rutieră

Pietoni amendaţi de Rutieră

Cadrele Biroului Poliţiei Rutiere Craiova au făcut o „pasiune“ pentru pietoni. De luni până vineri, poliţiştii rutieri au amendat 331 de pietoni, cuantumul total al sancţiunilor aplicate fiind de 18.080 de lei.

Cea mai „profitabilă“ acţiune s-a desfăşurat miercuri, când, pe parcursul a trei ore, au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale 111 craioveni surprinşi că au traversat strada printr-un loc nemarcat. Acţiunea de vineri a poliţiştilor rutieri s-a încheiat cu 75 de amenzi aplicate, valoarea totală ridicându-se la 5.050 de lei. Cele mai puţine sancţiuni s-au înregistrat în prima zi a săptămânii, când 44 de pietoni au fost amendaţi şi câteva zeci avertizaţi verbal de oamenii legii.

Pe parcursul a 11 luni ale anului 2008 s-au înregistrat aproximativ 51 de accidente grave din cauza traversării pietonilor prin loc nemarcat şi fără să se asigure, incidentele fiind soldate cu 12 morţi şi 39 de răniţi grav. Numărul victimelor este mai mare decât în anul precedent, când 28 de persoane au fost rănite grav în urma accidentelor în care au fost implicaţi pietoni, iar alte zece au murit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII