23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMai multe droguri, mai mulţi traficanţi

Mai multe droguri, mai mulţi traficanţi

Traficul de droguri în Craiova şi în Dolj a luat amploare. Cantităţile de stupefiante confiscate din „piaţa“ locală s-au dublat, iar numărul traficanţilor de droguri arestaţi a crescut.

 

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Craiova au reuşit să confişte, anul trecut, peste 31 de kilograme de canabis şi 372 de grame de haşiş. Nici drogurile „trendy“ nu au lipsit din peisajul local, în 2007 fiind confiscate 1.124 de pastile de ecstasy, cinci grame de cocaină şi două grame de amfetamină. 17 persoane au fost reţinute sau arestate sub acuzaţia de trafic de droguri. Aceşti indicatori statistici au fost mai mari decât în 2006, potrivit BCCO, dat fiind că după integrarea României în Uniunea Europeană substanţele au putut fi aduse „în buzunar“ din cauza controalelor sumare la traversarea graniţei.

Anul 2008 a „pictat“ o imagine mai viu colorată. Cantitatea de canabis confiscată s-a dublat, iar cea de haşiş a crescut de aproape zece ori. Poliţiştii antidrog au confiscat peste 62 de kilograme de canabis, circa 3,5 kilograme de haşiş, 116 pastile de ecstasy, zece grame de cocaină, cinci grame de amfetamină şi 15.800 de comprimate de medicamente care conţin substanţe halucinogene.

„Am avut mai multe cazuri de trafic de droguri din cauza uşurinţei cu care substanţele pot fi introduse în ţară. Au crescut atât consumul, cât şi numărul distribuitorilor de stupefiante“, a declarat comisarul Stanciu, din cadrul BCCO Craiova. Potrivit acestuia, 21 de persoane au fost reţinute anul acesta pentru trafic de substanţe interzise, fiind soluţionate până în prezent 16 dosare penale, altele fiind în lucru.

 

Prinşi în flagrant

 

Poliţiştii BCCO Craiova – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Olt, sub supravegherea DIICOT Olt şi cu sprijinul IPJ Olt, i-au prins miercuri în flagrant pe doi tineri din Caracal, Marius I. şi Rafael D., ambii de 18 ani, în timp ce încercau să vândă 13 ţigări cu canabis. Au avut „ghinionul“ să încerce să vândă cu 50 de lei ţigara tocmai unui poliţist sub acoperire. Percheziţiile la domiciliile celor doi au scos la iveală alte 60 de grame de canabis, droguri cumpărate, se pare, din Bucureşti. Cei doi au fost prezentaţi Tribunalului Olt, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. „În sarcina celor doi tineri a fost reţinută săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de risc, iar cercetările continuă, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a respectivilor“, a declarat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Printre cazurile recent rezolvate de cadrele BCCO Craiova este cel al lui Dragoş Cristian Cîţu, zis „Emo“, şi Andrei Gigi Doiu, de 26 de ani, din Craiova, arestaţi pentru trafic de canabis la jumătatea lunii octombrie. După o anchetă de câteva luni, în care au fost folosiţi poliţişti sub acoperire şi interceptări ale telefoanelor mobile, cei doi tineri au fost prinşi în flagrant în Autogara Nord, când Andrei Doiu se întorcea din Italia cu 185 de grame de rezină de canabis, cumpărată din Roma cu 600 de euro, pe care „Emo“ urma să o vândă cu 100 de lei gramul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

18 COMENTARII